1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tomi Honka Sauerland-talliin - "Olen aina haaveillut ammattilaisurasta"

Väki Suomen miesten nyrkkeilymaajoukkueessa harvenee. Maajoukkueen kapteeni, raskaassa sarjassa otteleva Tomi Honka siirtyy ammattilaiseksi saksalaiseen Sauerland-talliin.

Urheilujuttuja: Honka allekirjoitti sopimuksen Sauerlandin kanssa
Urheilujuttuja: Honka allekirjoitti sopimuksen Sauerlandin kanssa

Maajoukkueen kantaviin voimiin lukeutunut nuorten arvokisamitalisti Matti Koota riisui paitansa jonkin aika sitten. Nyt Kootalle tekee seuraa raskaan sarjan moninkertainen Suomen mestari ja arvokisaedustaja Tomi Honka. Honka allekirjoitti tänään Berliinissä 2+2-vuotisen sopimuksen saksalaisen Sauerland-tallin kanssa. Näin Honka astelee ammattilaisurallaan Robert Heleniuksen jalanjäljissä.

- Aina siitä asti kun aloitin nyrkkeilyn, olen haaveillut ammattilaisurasta. Kun Robert Helenius aikoinaan teki Sauerlandin kanssa sopimuksen, olin itse vasta aloittelemassa nyrkkeilyä. Jo silloin minulle syntyi visio, että Sauerlandin leipiin itsekin haluan päästä. Siitä on nyt yhdeksän vuotta ja tässä minä nyt istun, Honka kuvasi tuntojaan Yle Urheilulle Berliinissä.  

Sauerlandin kanssa tehty sopimus tietää myös elämänmuutosta Hongalle. Varmaa on, että hän siirtyy täysipäiväisesti Sauerlandin valmennukseen, mutta miten ja missä harjoittelu alkuvaiheessa tapahtuu on vielä auki. Tarkoitus on jossain vaiheessa muuttaa Berliiniin. Honka uskoo, että Sauerland tarjoaa hänelle parhaat puitteet rakentaa ammattilaisuraansa.

- Talli on luvannut minulle hyvän valmennuksen, lisäksi saan jatkuvasti  sparrata kovien ammattilaisten kanssa. Tulos riippuu siis vain itsestäni.

Sauerland järjestää ammattilaisillan Helsingissä maalis-huhtikuussa. Siinä illassa myös Robert Heleniuksen on tarkoitus otella. Helsingissä mielii kehään myös Honka.

- Kyllä tarkoitus on otella debyyttiottelu ammattilaisena hyvinkin pian. Ehkä jo parin kuukauden sisällä, Honka kertoi.

Tomi Honka

Honka on harjoitellut paljon yhdessä Robert Heleniuksen kanssa, mutta Hongan mukaan sopimusasioista Sauerlandin kanssa keskustelua ei Heleniuksen kanssa ole käyty.

- Sen jälkeen kun sopimusneuvottelut täällä alkoivat, en ole tavannut Robertia, Honka sanoi.

Ihan uuteen maailmaan Honka ei hyppää, sillä hän on harjoitellut paljon ulkomailla myös ammattilaisten kanssa sekä Sauerlandin salilla, jossa hän kävi try-outilla näyttämässä osaamistaan, joka johti nyt solmittuun sopimukseen.

- Sama ralli jatkuu vaikka paita nyt riisutaankin. Olen kova tekemään töitä ja sikäli tilanne on minulle ihanteellinen, että voin nyt panostaa täysillä nyrkkeilyyn. En lähde toitottamaan minkään tittelin tavoittelua urallani. Uskon, että minussa on paljon potentiaalia, joka Sauerlandin resursseilla saadaan tuottamaan tulosta. Aion pistää itseni täysillä likoon. Sen näkee sitten mihin se riittää, Honka summasi tavoitteitaan.

Sauerlandin toimitusjohtaja Chris Meyer oli myös tyytyväinen tallin uuteen sopimusnyrkkeilijään.

- Panostamme paljon Pohjoismaihin. Pyrimme järjestämään kaikissa Pohjoismaissa ammattilaisiltoja, jolloin yleisön mielenkiinto tietysti kohdistuu oman maan tai pohjoismaisiin nyrkkeilijöihin. Tomi Honka sopii tähän kuvioon erinomaisesti. Uskomme, että kovalla työllä hänellä on edessään hyvä tulevaisuus ammattinyrkkeilijänä. Meyer kertoi Yle Urheilulle sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.