Pariluistelun EM-kulta Venäjälle huikea kilpailun jälkeen

Taitoluistelun EM-kisoissa Ostravassa, Tsêkissä jaettiin torstaina ensimmäiset mitalit. Pariluistelun kärkisijoista käytiin huikean tasokas ja jännittävä taistelu. Euroopan mestaruuden vei jo lyhytohjelman jälkeen johtanut Venäjän pari Evgenia Tarasova-Vladimir Morozov

urheilu
Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov
Jevgenia Tarasova ja Vladimir MorozovEPA

Venäjän pari Tarasova-Morozov oli kuuden pisteen karkumatkalla ennen vapaaohjelmaa. Parin vapaaohjelma sujui pientä viimeisen noston kömmähdystä lukuunottamatta virheettömästi. Ohjelma oli vaikea ja energinen. Venäjän mestaripari sai pisteitä vapaaohjelmasta 146,76 ja kokonaispistepotti 227,58 toi heille Euroopan mestaruuden.

Saksan pari Aliona Savchenko - Bruno Massot onnistui vapaaohjelmassa lähes täydellisesti. Hallitsevat MM-pronssi- ja EM-hopeamitalistit loivat halliin käsinkosketeltavan tunnelman ja se palkittiin uusilla vapaaohjelman ennätyspisteillä 148,59. Loukkantumisista kärsinyt pari oli vapaaohjelman ykkönen ja kokonaispisteet 222,35 riittivät EM-hopeaan.

Lyhytohjelmassa loistanut Ranskan yllätyspari Vanessa James-Morgan Cipres hurmasi myös vapaaohjelmassa. Hieno ohjelma ja lähes puhdas suoritus toi parille ensimmäisen arvokisamitalin, EM-pronssin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat