Suora

  • Urheiluruutu

Tappara-piina ei hellitä IFK:ta - "Ehkä me voitaisiin ottaa heiltä oppia"

Kolmas kerta toden sanoo ja kolmannella kerrallakin totuus on tapparalainen voitto Helsingin IFK:sta.

urheilu
HIFK:n Juhamatti Aaltonen ja Tapparan Jan-Mikael Järvinen
HIFK:n Juhamatti Aaltonen ja Tapparan Jan-Mikael Järvinen.AOP

TAMPERE. Toki helsinkiläiset halusivat muuttaa kauden keskinäisten kamppailujen trendin ja etenkin avauserässä sen aisti jokainen hallissa paikalla ollut.

Etenkin Tappara-pelurit, sen verran fyysisin asein vierasjoukkue kävi taistoon. Tappara kuitenkin teki tarvittavat maalit tärkeillä hetkillä. Kotijoukkue johti hetken kolmannessa erässä jo 4-1, loppunumeroihin 5-3 mahtuu niin IFK-kavennuksia kuin tyhjiin tehtyä lajusmaista onnistumista.

IFK:n puolustaja Saku Salmela kiteytti pelin jälkeen ehkä parhaiten sen, mihin helsinkiläisten voittohaaveet kariutuivat.

- Kaveri teki pienet asiat paremmin. Tappara pelasi hyvää lätkää, ehkä me voitaisiin ottaa heiltä oppia, Salmela pohti.

Salmela on Tapparan Jukka Peltolan tavoin vaihdellut pelipaikkaansa hyökkäyksen ja puolustuksen välillä. Tapparan kokoonpanossa oli perjantaina jälleen Peltolan mentävä pakkipula.

Muuten Tappara on saanut peluuttaa joukkuettaan vahvalla kokoonpanolla ja vähillä poissaoloilla. Ratkaisijoita löytyy ja perjantainakin jokainen viidestä maalista merkittiin eri miehelle. Jere Karjalainen assisteerasi Veli-Matti Savinaisen osuman kolmannessa erässä.

- Pakki koetti purkaa ränniin, mä sain katki sen, pistin pikku sivusyrjän siihen. Savi veti taas silmät kiinni ja sinne päin, sattui menemään, Karjalainen kertasi.

IFK:n loppuhetkien hyökkäyspaine toi vieraille kavennuksen, vaikka se ei lopputulemaan vaikuttanut, tietää lauantai Tapparalle työvuoroa joka vaihtoon. IFK:n ongelmat ovat peliesityksen ailahtelussa, Tapparan vahvuus taas on vahva ote pisteistä ilta toisensa jälkeen.

- Me puolustettiin johtoa, ne saivat pyörityksen ja maalinkin siinä. Katsotaan aamulla asioita ja mennään huomista päin, Karjalainen pohti levollisena.

Tasaisen vauhdin taulukolla Tappara rikkoo sadan pisteen rajan lauantain kierroksella. Sikäli mikäli kolmas kerta toden sanoi ja IFK on edelleen voitettavissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat