Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala

Markkanen tukki maalinsuun - varamiehinen SaiPa pesi HPK:n

Ennen perjantai-iltaa SaiPa oli laahustanut kolmen ottelun tappioputkessa, mutta vajaan viikon tauko näytti tehneen lappeenrantalaisille hyvää.

urheilu
SaiPan Jussi Markkanen.
AOP/ Jari Pekkarinen

LAPPEENRANTA. Koko kauden hyvää kiekkoa pelannut HPK joutui taipumaan Kisapuistossa 1-3-tappioon.

Vauhdikkaan avauserän alkupuoli oli selvästi HPK:n hallintaa, sillä Petteri Nikkilän maali oli pitkän painostuksen tulosta, toki hienon syötön tähän tilanteeseen loi Niko Kapanen.

SaiPan Curtis Hamiltonin tasoitus vain 1.30 min myöhemmin toi varmasti uskoa kotijoukkueen riveihin, joka näkyi koko loppuottelun ajan.

Syöttöpisteen Hamiltonin maaliin antoi nuori Antton Mönkäre, joka tuli paikkaamaan Ville Kohoa. Hän ei ollut mukana pelaavassa kokoonpanossa, vaikkakin aamujäillä Ville oli mukana, mutta jokin sairaus oli iskenyt tämän jälkeen Kohon kimppuun.

Maaliton toinen erä takasi lopullisen ratkaisun päätöserään, jossa varsin isoista loukkaantumisista kärsinyt SaiPa joutui tiukoille.

SaiPa taisteli kuitenkin urhoollisesti ja juuri kun vieraiden alivoima oli päättynyt, Tero Koskiranta nosti ottelun voittomaalin aivan Larmin edestä maalin kattoon.

Kultakypärä Matti Järvinen iski tyhjiin loppulukemat 3-1:en, kun Larmi oli otettu pois maalinsa suulta. Hän ehti tosin olla vaihtoaitiossa vain kuusi sekuntia, kun Järvinen käytti tilaisuutensa hyväksi.

Konkarivahti Jussi Markkanen oli myös yksi voiton takuumies 30 torjunnallaan, sillä ajoittain Kerhon ylivoima pyöri uhkaavasti Markkasen alueella.

Tero Koskirannan mukaan joukkue on tällä viikolla palannut perusasioihin.

- Kaikki on yhä omissa käsissämme kevään jatkopelejä ajatellen ja rentous sekä yhdessä pelaaminen olivat voiton kulmakiviä tänään.

- Lukuisat poissaolot antoivat nuorille pelaajille näytönpaikan ja etenkin Antton Mönkäreen esityö 1-1-tasoitukseen oli hyvä sisääntulo liigapeleihin, kehui Koskiranta.

HPK:n Teemu Turunen murehti joukkueensa huonoa puolustuspeliä keskialueella.

- Riistomme olivat tänään vähissä. Lisäksi kaksinkamppailuissa jäimme SaiPalle toiseksi. Myöskään kiekollinen pelaaminen ei tässä ottelussa ollut riittävän huolellista, eikä yhdellä maalilla paljon pelejä voiteta, Turunen niputti.

*Juhani Lahti *

Suosittelemme

Tuoreimmat