Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Emmi Peltonen hurmasi EM-yleisön - ennätyspisteet ensimmäisissä arvokisoissa

Emmi Peltonen luisteli ennätyksellään 11:nneksi taitoluistelun EM-kisoissa. Sijoituksen ansiosta Suomi säilytti kaksi naisten edustuspaikkaa EM-kisoissa.

urheilu
Emmi Peltonen
Emmi PeltonenEPA

17-vuotias Emmi Peltonen onnistui lähes täydellisesti EM-kisojen vapaaohjelmassaan. Peltonen oli lopputuloksissa 11:s. Suomen toinen edustaja Viveca Lindfors oli 23:s. Peltosen sijoituksen ansiosta Suomi säilytti kaksi naisten edustuspaikkaa EM-kisoissa. Kisan voitti Venäjän Jevgenia Medvedeva.

Peltonen lähti kylmäpäisesti uransa ensimmäisen vapaaohjelmaansa arvokisajäällä. Ostravan yleisö oli hiirenhiljaa, kun lahjakas suomalainen luisteli ohjelmansa. Yhtä helpotusta ja pientä horjahdusta lukuunottamatta ohjelma oli puhdas. Karismaattisen Peltosen esiintyminen oli huippuluokkaa. Peltonen sai vapaaohjelmasta pisteitä 107,05 ja teki kisassa omat ennätyspisteensä 160,57.

- En tiedä mitä tapahtui. Oli ihana olla tuolla jäällä ja yhtäkkiä kaikki meni ihan nappiin. Tuli hyvä suoritus ja fokus säilyi. Olen niin iloinen, Peltonen riemuitsi.

Ennen lyhytohjelmaa Peltonen kertoi jännittäneensä kisoja. Vapaaohjelmassa ei hermoilusta ollut tietoakaan. Uusi arvokisatähti on syttynyt.

- Tuntui kuin olisin ollut kotona tuolla jäällä. Oli mahtavaa luistella ison yleisön edessä, se tuntui oikealta. Haluan heti toisiin arvokisoihin kokemaan kaiken uudestaan, Peltonen iloitsi.

Peltosella on mahdollisuuksia saavuttaa paikka junioreiden MM-kisoihin ja Helsingin MM-kisoihin. Valinnat tehdään helmikuun lopussa.

- Tulevaisuudessa aion taistella mitaleista, urani on vasta alussa, Peltonen kertoi.

Lindforsilla ongelmia terveyden kanssa

Viveca Lindfors epäonnistui vapaaohjelmassaan. Viime vuoden EM-kisojen kahdeksas ei saanut hyppyjä kulkemaan ja vauhti hiipui ohjelman loppua kohden merkittävästi. Syy selvisi heti vapaaohjelman jälkeen.

- Minulla on ollut ongelmia muun muassa sydämen terveyden kanssa. Se vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn vapaaohjelmassa. Harjoituksissa elementit ovat napsahdelleet kohdalleen, mutta vapaaohjelmaa on vaikea luistella läpi, pettynyt Lindfors kommentoi.

Lindfors ei ole kuitenkaan vielä valmis tinkimään loppukauden tavoitteista ja MM-haaveista.

- Pitää miettiä lääkäreiden kanssa ja saada asia kuntoon niin, että voin harjoitella turvallisesti. Kyllä minulla on mietittynä kaksi kansainvälistä kilpailua ja PM-kisa tähän talvelle, Lindfors pohti.

Taitoluistelun EM-kultaa voitti hallitseva Euroopan- ja maailmanmestari Venäjän Jevgenia Medvedeva pistein 229,71. Hopeamitalisti Venäjän Anna Pogorilaja hävisi voittajalle yli 18 pistettä. Pronssia otti kahden vuoden tauon jälkeen arvokisajäälle palannut, moninkertainen mitalisti Italian Carolina Kostner.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat