Suora

  • Elävä arkisto esittää

Serena Williams iski tennishistoriaa - upea tennisviikonloppu sai hienon alun

Serena Williams voitti isosiskonsa Venus Williamsin Australian avointen finaalissa 6-4, 6-4. Serena nousi Steffi Grafin ohi 23 Grand Slam -turnausvoittoon.

urheilu
Serena Williams lyö palloa.
EPA

Serena Williams kirjoitti jälleen uuden luvun tennishistoriaa, kun hän voitti isosiskonsa Venuksen Australian avointen loppuottelussa 6-4, 6-4. Grand Slam -turnausvoitto oli Serenalle 23:s, jolla hän ohitti Steffi Grafin tenniksen avoimen aikakauden voittojen määrässä ja nousi tilaston ykköseksi.

Koko tenniksen historiassa Margaret Courtilla on vielä yksi enemmän eli 24.

Ottelu alkoi hyvin hermostuneesti neljällä syötönmurrolla. Varsinkin Serena tuntui olevan aivan poissa tolaltaan. Hän hajotti mailansa jo kolmannen pelin aikana, jossa hän kuitenkin mursi Venuksen syötön. Vähitellen Serena sai kuitenkin pelinsä kohdalleen ja vei avauserän 6-4.

Toisessa erässä Serena mursi tilanteessa 3-3 ja piti sen jälkeen syöttönsä. Serena palaa voittonsa ansiosta myös maailmalistan ykköseksi.

Williamsin sisarukset Serena 35, ja Venus, 36, kohtasivat nyt yhdeksännen kerran Grand Slam -finaalissa, mutta edellisestä oli aikaa. Edellinen kohtaaminen oli vuonna 2009 Wimbledonissa, joka oli myös Venuksen edellinen esiintyminen Grand Slam -finaalissa.

Sellainenkin tilastofakta löytyy, että Serena on nyt voittanut Grand Slam -turnauksia neljän Yhdysvaltain presidentin aikana: yhden Bill Clintonin, kahdeksan George W. Bushin, 13 Barack Obaman ja nyt yhden Donald Trumpin aikana.

Upea tennisviikonloppu jatkuu seuraavaksi miesten nelinpelin finaalilla, kun Henri Kontinen ja John Peers kohtaavat Bob ja Mike Bryanin. Sunnuntaina miesten kaksinpelin finaalissa iskevät yhteen Roger Federer ja Rafael Nadal.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat