Suora

  • Jalkapallon U17 tyttöjen MM Ghana - Uusi-Seelanti
  • FIFAn jalkapallon U17 tyttöjen MM Suomi - Uruguay

Kontinen teki upeaa tennishistoriaa – Grand Slam -voitto!

Henri Kontinen ja John Peers voittivat Australian avoimen tennisturnauksen nelinpelin. Loppuottelussa kaatuivat nelinpelilegendat Bob ja Mike Bryan luvuin 7-5, 7-5.

urheilu
Henri Kontinen ja John Peers
Henri Kontinen ja John Peers.Made Nagi / EPA

Henri Kontinen on voittanut ensimmäisenä suomalaisena tenniksen Grand Slam -turnauksen miesten nelinpelin. Kontinen ja John Peers voittivat Australian avointen loppuottelussa nelinpelilegendat Bob ja Mike Bryanin 7-5, 7-5.

Kontinen ja Peers ovat olleet viime kuukaudet niin hurjassa vireessä, että he lähtivät suosikkeina finaaliin, vaikka vastassa olivat 16 Grand Slam -turnausta voittaneet Bryanin veljekset.

Suomalais-australialainen kaksikko kesti kuitenkin finaalin paineet hienosti ja vei finaalin suoraan kahdessa erässä. Kontinen on viime aikoina ollut esillä paljon varsinkin syöttönsä takia, mutta tällä kertaa esiin nosivat eniten suomalaisen loistavat taidot nopeissa verkkotilanteissa. Peers puolestaan syötti loistavasti.

Kontisen ja Peersin viime kausi huipentui voittoihin Pariisin Masters-turnauksessa ja Lontoon ATP-finaaleissa. Nyt tuli voitto Australian avoimista. Pari on ollut ylivoimaisesti maailman paras viime kuukaudet. Australian avointen voitto tulee parille palkintorahaa noin 457 000 euroa, jonka he jakavat keskenään.

Suosittelemme

Tuoreimmat