Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Federer teki uskomattoman tempun huikean trillerin jälkeen - 18:s Grand Slam -turnausvoitto!

Roger Federer voitti Rafael Nadalin viiden erän taistelun jälkeen 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 Australian avointen finaalissa. Grand Slam -turnausvoitto oli Federerille jo 18.s.

urheilu
Roger Federer.
EPA

35-vuotias Roger Federer voitti upean tennistrillerin jälkeen Australian avointen finaalissa Rafael Nadalin 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3. Federer lisäsi ennätystään Grand Slam -turnausvoitoissa jo 18:aan. Australian avoimissa mestaruus oli hänelle viides.

Federerin ongelma keskinäisissä otteluissa on aina ollut se, että rystypuoli on pettänyt, kun Nadal on painostanut sitä. Nyt sveitsiläisen rysty toimi mainiosti ja antoi hänelle etua, kun kämmen ja syöttö ovat aina olleet sveitsiläisen vahvuudet.

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Federer pelasi loistavasti seitsemännessä pelissä ja mursi. Se toi sveitsiläiselle avauserän 6-4.

Toinen erä alkoi aivan eri tahtiin. Nadal meni nopeasti 4-0 -johtoon ja vaikka Federer sai toisen murroista takaisin, erä meni espanjalaiselle 6-3. Kolmannessa erässä osat vaihtuivat jälleen. Federer pelasi loistavaa tennistä ja vei erän nopeasti 6-1.

Sveitsiläisen huippuvire ei kuitenkaan jatkunut neljännessä erässä, vaan heiluri heilahti taas toiseen suuntaan. Nadal mursi tilanteessa 1-2 ja eteni vastustamattomasti erävoittoon 6-3.

Heti viidennen erän alussa Nadal mursi ja otti vahvan otteen ottelun voitosta. Federerillä oli kolme murtopalloa heti seuraavassa pelisssä, mutta espanjalainen piti syöttönsä. Sveitsiläinen kuitenkin jatkoi taistelua. Hänellä oli murtopalloja myös Nadalin seuraavassa syöttövuorossa ja lopulta murto onnistui sitä seuraavalla keralla. Federer tasoitti tilanteeksi 3-3.

Federer piti nopeasti syöttönsä ja seuraavaa Nadalin syöttövuoroa pelattiin jälleen pitkään. Syöttövuoro sisälsi muutaman loistavan pallon. Sveitsiläinen mursi lopulta ja pääsi syöttämään ottelun voitosta. Nadalilla oli mahdollisuuksia murtaa takaisin, mutta Federer piti syöttönsä. Ottelu ratkesi HawkEye -tarkistukseen, kun Federerin sivurajalle tullutta lyöntiä tarkistettiin. Pallo oli sisällä ja Federerin juhlat saattoivat alkaa.

Federer ja Nadal kohtasivat 35:nnen kerran. Nadal on aina ollut vaikea vastustaja sveitsiläiselle ja lähti siksi suosikkina tähänkin otteluun. Keskinäiset ottelut ovat nyt Nadalille 23-12 ja Grand Slam -finaaleissa 6-3.

Molemmat pelaajat olivat viime kauden loppupuolella poissa loukkaantumisten vuoksi eikä tätä finaalia moni osannut odottaa. Federerin edellinen Grand Slam -turnausvoitto tuli Wimbledonista 2012. Nyt hänestä tulin vanhin Grand Slam -turnausvoittaja sitten Ken Rosewallin 1972.

Suosittelemme

Tuoreimmat