Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Ovetshkin, Selänne ja kumppanit ylistivät Lainetta: "NHL:n tulevaisuus ja seuraava supertähti"

Patrik Laineen tulokaskausi NHL:ssä hakee vertaistaan.

urheilu
Patrik Laine luistelemassa NHL:n tähdistöottelussa.
AFP / Lehtikuva

Tulokastähti Patrik Laine oli yksi NHL:n tähdistöviikonlopun seuratuimmista pelaajista. Laine keräsi kehuja kilpakumppaneiltaan pitkin viikonloppua. Washington Capitalsin maalivahti Braden Holtby rinnasti suomalaisen liigan kovimpaan maalintekijään, Aleksander Ovetshkiniin.

- Hän laukoo kuin Ovie. Hän on vaarallinen vielä pitkään ja aiheuttaa meille painajaisia, Holtby sanoi National Postin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Kehujien joukkoon liittyi myös itse Ovetshkin. Venäläistähti vertasi Lainetta ja viime kesän ykkösvarausta, Auston Matthewsia itseensä ja Sidney Crosbyyn. Ovetshkin ja Crosby tulivat NHL:ään syksyllä 2005.

- Laine on erittäin lahjakas, taitava ja nuori kaveri. Muistan, kun kaikki puhuivat minusta ja Sidistä ensimmäisellä kaudellani. Nyt puheenaiheena ovat Matthews ja Laine. He ovat tämän liigan tulevaisuus ja seuraavat supertähdet, Ovetshkin hehkutti.

- On mahtavaa kuulla tuo lapsuuteni idolilta. Yritin aina kehittää laukaustani ja peliäni. Siksi on kunnia kuulla kehuja taidoistani hänen kaltaiseltaan pelaajalta, Laine kiitteli.

Toinen tähdistöpeliin valittu suomalainen, maalivahti Tuukka Rask selitti kanadalaislehdelle, kuinka Laineesta kirjoitettiin viime vuonna Suomen lehdistössä päivittäin. Odotukset Laineen tulokaskaudesta viritettiin kotimaassa käsittämättömän korkeiksi.

- Tietysti epäilijöitä riittää, mutta hän on osoittanut alusta asti voivansa olla hyökkäysuhka tässä liigassa, Rask sanoi.

NHL:ssä ei ole nähty Teemu Selänteen jälkeen suomalaista huippumaalintekijää. Laineesta näyttää kasvavan sellainen: Winnipeg-hyökkääjä on iskenyt 44 ottelussa 22 täysosumaa.

- Olen niin iloinen, että hän pelaa tuolla tavalla. Hän on ollut kivenkova alusta asti. Olen odottanut pitkään, milloin Suomesta tulee uusi supertähti liigaan. Vihdoinkin olemme saaneet sellaisen, Selänne intoili.

Laine ja Rask jäivät tähdistöviikonloppuna ilman palkintorahoja. Finaalikamppailussa Metropolitan-divisioonan joukkue kaatoi Pacific-divisioonan maalein 4-3.

Ensimmäisenä National Postin jutusta Suomessa kirjoitti Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat