Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Liukkosen punttisalitreeneihin tuodaan "Rocky-meininkiä"

Marko Malvelan mukaan uusi fysiikkavalmentaja Pedro Valadaon osuus Ari-Pekka Liukkosen valmennuksesta nousee kaudesta riippuen jopa viidennekseen.

urheilu
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka LiukkonenHarri Bragge / All Over Press

Ari-Pekka Liukkonen ja Marko Malvela on tunnettu urheilija-valmentaja-parina, joka on uskaltanut tallata omia polkujaan. Brasilialaisen Pedro Valadaon vinkit kaksikko ottaa ilolla vastaan, sillä matkalla huipulle ei kiviä kannata jättää kääntämättä.

- Kysymys on siitä, että aina pyritään hakemaan parasta ja tekemään sitä kautta parasta, Malvela summaa yhteistyön.

Vaikka Valadao tutkii hyvin syvällisesti aivojen ja lihaksiston yhteispeliä, Malvela kuvailee harjoituksia suoraviivaisiksi. Vertauskohta löytyy 1980-luvun Hollywoodin nyrkkeilysankarista.

- Tykkään ensinnäkin siitä, että punttisalitreenit on erittäin energisiä. Vähän semmoista vanhaa Rocky-meininkiä, hän saa porukan tekemään, Malvela sanoo.

- Ne ovat hyvin mietittyjä liikkeitä ja liikekokonaisuuksia. Loukkaantumisriski on pieni, mutta kuitenkin tehdään kunnon intensiteetillä.

Uintivalmentaja ei puutu kuntosalin harjoitteisiin, vaan uskoo, että paras teho saadaan Liukkosen ja Valadaon yhteistyöllä. Brasilialaisen osuus Suomen kovimman sprinttiuimarin harjoittelusta nousee jopa viidennekseen.

- Voisiko nyt sanoa, että viidestä viiteentoista tai kahteenkymmeneen prosenttiin on se osuus kaudesta riiippuen, Malvela kuvailee.

- Pedro tekee salit pitkälti itsenäisesti sen pohjalta, mitä kausilinjaukset ovat. Minä olen siellä mukana katsomassa, mitä he touhuavat, mutta en puutu millään lailla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat