Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Valtteri Bottas pyysi apua Nico Rosbergilta: "En paljasta Lewisin salaisuuksia"

F1-uransa viime kauden maailmanmestaruuteen lopettanut Nico Rosberg on mukana entisen tallinsa Mercedeksen toiminnassa.

Formula 1
Nico Rosberg
Nico RosbergAOP

Nico Rosbergin lopettamispäätös avasi suomalaiskuljettaja Valtteri Bottakselle paikan Mercedekselle. Bottas hyppää hallitsevan maailmanmestarin paikalle, joten häneltä odotetaan kovia tuloksia maaliskuussa alkavalla kaudella.

Rosberg aikoo auttaa uuteen työpaikkaan totuttelevaa suomalaista.

- Valtteri halusi istua alas kanssani. Teen sen mielelläni, mutta en anna hänelle vinkkejä tai paljasta Lewisin [tallikaveri Hamilton] salaisuuksia, Rosberg kertoi Daily Expressille (siirryt toiseen palveluun).

- Tunnen Lewisin erittäin hyvin. Aion pitää itseni neutraalina.

Rosbergin ja Hamiltonin yhteinen taival alkoi jo juniori-iässä. Neljän viime kauden aikana he kävivät tulisia taisteluita tallikavereina Mercedeksellä. Hamilton oli mestari 2014 ja 2015. Viime vuonna oli Rosbergin vuoro juhlia.

"En voi kuvitella ajavani Formula E:ssä"

Pitkään odotetun maailmanmestaruuden jälkeen Rosberg päätti lopettaa F1-uransa. Tällä kaudella hän toimii Mercedeksen lähettiläänä ja osallistuu muun muassa sponsoritilaisuuksiin. Paikan päällä hän aikoo seurata 5–6 kilpailua.

- Totta kai seuraan tallin kehitystä ja odotan innolla, että näen uuden auton. Olen yhä lajimme suuri fani, Rosberg kertoi.

Mercedeksen tekniseen kehitykseen Rosbergin ei ole kuitenkaan tarkoitus puuttua.

Rosberg ei lopettaessaan sulkenut pois mahdollisuutta ajaa kilpaa jossain toisessa moottoriurheilusarjassa. Paluuta kilparadoille tuskin nähdään – ainakaan lähitulevaisuudessa.

Haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) Rosbergilta kysyttiin ajamisesta sähköautosarja Formula E:ssä, johon Mercedes mahdollisesti liittyy kaudella 2018–19.

- En voi kuvitella ajavani Formula E:ssä. Olen toki kiinnostunut sarjasta. Se on yhä nuori kilpailusarja, jolla on hyvä tulevaisuus.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat