Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Amerikan siirrolle sinetti: Alexander Ring saa seurakaverikseen Andrea Pirlon

Huuhkaja-pelaaja Alexander Ringin siirto FC Kaiserslauternista Amerikan MLS-sarjan New York Cityyn sai vahvistuksen.

urheilu
Suomen maajoukkueen Alexander Ring syöttää EM-karsintojen Romania-ottelussa.
Alexander Ring kuuluu Suomen maajoukkueen vakiopelaajiin.Tomi Hänninen

Huhuttu suomalaissiirto sai keskiviikkona lopullisen vahvistuksensa, kun FC Kaiserslautern tiedotti verkkosivuillaan Alexander Ringin lähtevän Amerikkaan. 25-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy Amerikan MLS-sarjan New York Cityyn.

Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Kaiserslautern saa Ringistä eri medialähteiden mukaan noin 300 000 euroa.

- Haluan kiittää Kaiserslauternia ja erityisesti joukkueen faneja tuesta viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana. Se oli hyvää aikaa minulle ja perheelleni, Ring kiitti Kaiserslauternin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

New York Cityn sivuilla Suomen maajoukkuemies kertoi, että siirtosopimusta sorvattiin pitkän aikaa.

- Olen katsonut MLS-pelejä televisiosta ja oppinut, että kyseessä on sekä fyysinen että ehkä jopa vähän aliarvostettu sarja, Ring kehui.

"Ison omenan" suurseurassa Ring saa joukkuetovereikseen muun muassa espanjalaiskärki David Villan sekä italolegenda Andrea Pirlon. Päävalmentajana toimiva entinen Ranskan suurpelaaja Patrick Vieira istuttanee Ringin vaatimattomilla lempinimillä "Arkkitehti", "Professori" ja "Maestro" tunnetun Pirlon rinnalle keskikentälle.

- Alexander on 25-vuotiaana tulossa juuri priimaikäänsä ja on jo pelannut huipputasolla useita vuosia, Vieira sanoi New Yorkin tiedotteessa.

Ring pelasi Kaiserslauternissa kaudesta 2013 asti. Huuhkajissa keskikenttämies on urallaan pelannut yhteensä 42 maaottelua.

Lähteet: seurojen tiedotteet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat