Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Liikenneonnettomuudessa jalkansa katkonut sprinttimestari vannoo vielä juoksevansa: "Palaan 2018"

James Ellington joutui tammikuun puolessa välissä Teneriffalla vakavaan onnettomuuteen. Jalkansa katkonut olympiajuoksija vannoi kuitenkin palaavansa vielä kilparadoille.

urheilu
James Ellington Rion olympialaisissa.
James Ellington juoksi Rion 100 metrin alkuerissä, mutta aika 10.29 ei riittänyt jatkoon.AOP

Brittipikajuoksija James Ellingtonin vuosi 2017 alkoi hirvittävällä tavalla. 31-vuotias sprintteri selvisi hädin tuskin hengissä jouduttuaan Teneriffalla harjoitusleirillä liikenteessä törttöilleen turistin yliajamaksi.

Rion olympialaisista ja Iso-Britannian EM-kultaa saavuttaneista pikaviestijoukkueista tuttu Ellington oli matkassa moottoripyörällä, kun väärällä puolella tietä ajanut turisti törmäsi pikajuoksijaan. Ellingtonilta murtui rytäkässä molemmat sääret, sekä lisäksi lantio, pohjeluu ja silmäpohjaluu. Matkassa ollut 400 metrin juoksija Nigel Levine selvisi "vähemmällä": häneltä murtui vain lantio.

Vammojen on epäilty päättävän Ellingtonin juoksu-ura. Mies itse on kuitenkin toista mieltä ja on someen lataamansa videon perusteella toipumassa häkellyttävää tahtia.

James Ellington

- Otin ensimmäiset kunnon askeleeni murtuneen lantion, vasemman jalan ja täysin katkenneen oikean jalan kanssa. En voi uskoa kehitystä todeksi: sairaalan fysioterapeutti arveli minun viettävän vähintään ensimmäiset kuusi viikkoa pyörätuolissa, Ellington uhkui videon yhteyteen kirjoitetussa tekstissä.

Pätkässä Ellington ottaa tuettuna huteria askeleita, jalka yhä paketissa. Sprintteri vannoi myös vielä juoksevansa:

- Palaan 2018, Ellington lupasi.

Sekä Levine että Ellington juoksivat Rion olympialaisissa, mutta eivät yltäneet mitaleille. Ellington on voittanut Iso-Britannian pikaviestijoukkueessa EM-kultaa kahdesti vuosina 2014 ja 2016. Jos Ellington palaa vielä juoksuradoille, voisi hän tähdätä Berliinin ensi vuoden EM-kisoihin.

Suosittelemme

Tuoreimmat