Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Onko Tom Brady kaikkien aikojen kovin? – Myös presidentti Trump hehkuttaa Super Bowlin tähteä

Tom Bradyn urotyöt saivat urheilukansan pohtimaan, onko 39-vuotias pelinrakentaja kaikkien aikojen paras amerikkalaisen jalkapallon pelaaja.

urheilu
Tom Bradyn ensimmäiset onnittelijat olivat vaimo Gisele Bündchen sekä tytär Vivian Lake.
Tom Bradyn ensimmäiset onnittelijat olivat vaimo Gisele Bündchen sekä tytär Vivian Lake.EPA

51. Super Bowl sai urheilumaailman pohtimaan kysymystä siitä, onko Tom Brady kaikkien aikojen paras amerikkalaisen jalkapallon pelaaja.

New England Patriotsia edustava Brady valittiin viime yön ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Se oli hänelle jo neljäs arvokkaimman pelaajan palkinto Super Bowlissa.

NFL-mestaruus oli myös 39-vuotiaalle Bradylle uran viides. Kukaan muu pelinrakentaja ei ole voittanut yhtä montaa Super Bowlia. Arvokkaimman pelaajan palkintoa kukaan muun amerikkalaisen jalkapallon pelaaja ei ole voittanut yhtä monesti.

Itse pelissä Brady ja James White juonivat jatkoajalla pelin päättäneen touchdownin.

– Brady oli samanlainen kuin hän on aina: viileä, rauhallinen ja maltillinen. Hän on johtaja, kenraali ja paras ikinä. Piste, Patriotsin laitahyökkääjä Danny Amendola hehkutti BBC:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Tuon pitäisi hiljentää kaikki epäilijät siitä, kuka on kaikkien aikojen kovin pelinrakentaja, Patriotsin entinen sisempi linjamies Vince Wilfork twiittasi.

Bradyn joukkuetoveri Chris Long hehkutti Bradyn paloa lajiin ja joukkueen eteen. Hänen mukaansa Brady kannustaa joukkuetovereita parempiin suorituksiin.

– Tom tiesi lopussa, että emme palaisi kentälle puolustukseen. Hän repi sydämet ja teki mitä hän tekee. Hän on salamurhaaja, Long kuvaili reippaasti.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump liittyi myös hehkuttajien joukkoon.

– Uskomaton comeback. Tom Brady, (omistaja) Bob Kraft ja valmentaja Bill Belichick ovat täysiä voittajia, Trump twiittasi (siirryt toiseen palveluun).

Mies itse suhtautui maltillisesti omiin urotekoihinsa.

– Siinä oli paljon tilanteita, varmaan noin 30. Jos jostain niistä olisi tullut eri tulos, lopputulos olisi ollut myös eri. Tämä on uskomatonta. Olen niin ylpeä joukkueesta, Brady hehkutti joukkuetovereitaan.

Lähteet: BBC, AFP ja USA Today

Muokattu klo 11.25. Täsmennetty, että Bradylla on pelinrakentajista eniten NFL-mestaruuksia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat