Tom Bradyn suuruutta ei tajuta Suomessa – ”Näinhän se vain menee”

Aamu-tv:n sohvalla Jälkihiessä Bror-Erik Wallenius, Kimmo Kuhta ja Juha Kanerva puivat jälleen menneen viikon urheiluaiheita. Ykkösaiheeksi nousi Super Bowl.

amerikkalainen jalkapallo
Jälkihiki
Jälkihiki

Jälkihien sohvalla hehkuttettin viime yön Super Bowlin ratkaisuhetkiä. New England Patriots nousi suurelta takamatkalta ohi ja voittoon Atlanta Falconsista.Ottelu ratkesi Patriotsille jatkoajan jälkeen 34–28. Super Bowlin historiassa ensimmäistä kertaa peli meni jatkoajalle.

Kimmo Kuhdan mukaan henkinen puoli oli Patriotsin puolella.

– Heillä oli enemmän pelaajia, jotka ovat voittaneet aikaisemmin. Falcons ei taas ole voittanut kertaakaan Super Bowlia ja on ollut vain kerran finaalissa. Jotenkin se näkyi Falconsilla sulamisena tiukassa paikassa, Kuhta avasi.

– Jos olisin vähän kyynikko, niin tämä oli vähän käsikirjoitettu. Mutta oikeasti hieno tarinahan tämä oli, Bror-Erik Wallenius totesi.

Kanervan mukaan ottelu meni lopulta kuten oli ennakoitu pistemäärien suhteen.

– Molempien joukkueiden piti tehdä ennakkokaavailuissa noin 30 pistettä ja Patriotsin piti voittaa neljällä pisteellä, Kanerva kertoi.

Keskustelua herätti myös Tom Brady. Patriotsin 39-vuotias pelinrakentaja nappasi nyt uransa viidennen NFL-mestaruuden ja neljännen Super Bowlin arvokkaimman pelaajan palkinnon.NFL-mestaruuksia ei ole yhdelläkään pelinrakentajalla enempää. Arvokkaimman pelaajan palkintoja ei puolestaan ole kellään muulla amerikkalaisen jalkapalloilijallakaan enempää.

Walleniuksen ja Kanervan mukaan Suomessa ei voida ymmärtää, kuinka suuri urheilija Brady on Pohjois-Amerikassa.

– Emme ymmärrä myöskään Intian krikettijoukkueen kapteenia, miten suuri persoona hän on Aasiassa. Emme voi ymmärtää, Kanerva toteaa.

– Tai Uuden-Seelannin rugbya. Se on heidän pesäpallonsa, Wallenius komppaa.

Kanerva muistuttaa, että Pohjoismaiden ulkopuolella ei ymmärretä myöskään suomalaisten jääkiekkolijoiden suosiota.

–Muualla ei ymmärretä, millainen legenda Kimmo Kuhta on. Näinhän se vain menee, Kanerva sanoo.

Katso koko Jälkihiki jutun kuvaa klikkaamalla. Aiheina olivat Super Bowlin lisäksi Mikael Granlundin ja Sebastian Aho huippuvire NHL-kaukaloissa sekä koripalloilija Lauri Markkasen menestys Yhdysvaltojen yliopistokentillä.

Muokattu klo 11.25. Täsmennetty, että Bradylla on pelinrakentajista eniten NFL-mestaruuksia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat