Messin vanhalla autolla ajelevan Koposen unelmassa säröjä: "Onko jollain joku voodoo-nukke jossain?"

Petteri Koponen on tällä hetkellä turhautunut, koska hänen edustamansa FC Barcelona ei voita tarpeeksi.

Kuva: AOP

Kaikki kuulostaa täydelliseltä. Iso rooli koripallon eurooppalaisessa huippujoukkueessa. Ajopelinä maailman parhaan jalkapalloilijan tittelistä taistelevan Leo Messin vanha auto. Palkka kohdallaan ja kotipaikka Katalonian sydämessä, Barcelonan kauniissa kaupungissa.

FC Barcelonan koripallojoukkueeseen viime kesänä siirtynyt Petteri Koponen elää monessa mielessä unelmaansa.

- Muistan, kun ensimmäistä kertaa kävin seuran toimistolla ja näin seuran logon. Se on kova juttu, tuo logo tunnetaan ympäri maailmaa. On uskomatonta, että saan pukea sen paidan ylleni.

FC Barcelonan komea urheiluperhe tunnetaan ennen kaikkea jalkapallojoukkueestaan. Pelejä käydään katsomassa puolin ja toisin – jalkapallotähdet ovat käyneet myös koripallo-Barcelonan pukukopissa pyytämässä pelaajia yhteiskuviin.

Koponen osui oikeaan paikkaan, kun Messi etsi uutta omistajaa vanhalle ajopelilleen.

- Oli pakko käyttää tilaisuus ja ostaa se (Messin vanha auto) pois. Kyllähän se on futismiehelle ja vanhalle KäPan pelurille makea juttu. Jalkapallo on lähellä sydäntä ja on tullut täälläkin käytyä peleissä, Koponen kertoi.

Ei aina ruusuilla tanssimista

Koposen unelmassa on kuitenkin säröjä. FC Barcelonan koripallojoukkue ei tällä hetkellä voita tarpeeksi –  ja voittamisesta ammattilaisurheilussa on lopulta kysymys.

Messin vanha auto ja selfiet jalkapallotähtien kanssa eivät lämmitä, kun peli ei kulje.

- Tällaisina hetkinä arki alkaa muuttua raskaaksi. Olemme pelanneet koko kauden alle tasomme. On pelaajia, jotka eivät jaksa stressata, kun pukukopin ovi menee kiinni, mutta minä en ole ikinä ollut sellainen. Se tekee välillä kaikesta vähän raskaampaa, Koponen sanoi.

Euroliigassa Barcelona on kolmen ottelun tappioputkessa. Viime aikoina voitot ovat olleet vähissä myös Espanjan pääsarjassa, vaikka Barcelona löytyy sarjataulukosta neljänneltä sijalta.

- Välillä tuntuu, että peli ei kehity, vaan menee vaan heikompaan suuntaan. Yleensä se menee kauden aikana toisin päin. Se huolestuttaa.

Yksi syy vaisuun vireeseen on loukkaantumissuma, joka on vaivannut joukkuetta koko kauden.

- Olemme sitäkin miettineet, että onko jollain joku voodoo-nukke jossain tai onko joku tehnyt jotain pahaa. Loukkaantumisia on ihan uskomaton määrä, eikä mitään pieniä, vaan jengi on ollut kuukauden tai useamman sivussa, Koponen sanoi.

- Tietenkin se on yksi syy, miksi emme ole hitsautuneet yhteen joukkueena, muttei sitä voi käyttää liikaa tekosyynä. Pitää miettiä, mistä kiikastaa ja yrittää löytää ratkaisuja.

Seuraava mahdollisuus kurssin kääntämiseksi on perjantaina, kun Barcelona kohtaa kotikentällään Galatasarayn Euroliigan ottelussa.