Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan

Katso kisalasku: Suur-Hamarille jo toinen MM-kulta Kanadasta

Matti Suur-Hamari otti tiistaina jo toisen kultansa paralumilautailun MM-kisoissa. Katso suomalaislautailijan banked slalom -lasku kuvaa klikkaamalla.

urheilu
Urheilujuttuja: Kisalasku: Suur-Hamarille MM-kultaa banked slalomissa
Urheilujuttuja: Kisalasku: Suur-Hamarille MM-kultaa banked slalomissa

Matti Suur-Hamari on voittanut MM-kultaa banked slalomissa Big Whitessa Kanadassa paralumilautailun maailmanmestaruuskisoissa. Kulta oli Suur-Hamarille jo toinen kisoissa, kun sunnuntaina voitto irtosi crossissa.

- Aika uskomaton päivä kyllä takana. En olisi uskonut, että olisin banked slalomistakin kultaa voinut hoitaa. Kyse on kuitenkin selkeästi kakkoslajistani, Suur-Hamari naureskeli Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Suur-Hamarin voitto varmistui vasta viimeisellä laskulla. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen paalulla, mutta toisella kierroksella hän epäonnistui ja Iso-Britannian Owen Pick ja Japanin Gurimu Narita pääsivät suomalaisen ohi.

Ennen kolmatta laskua Suur-Hamari näytti ottavan viime MM-kisojen tapaan pronssia, mutta viimeisen laskun aika 1:07.82 nosti hänet kärkeen ja voittoon.

- Tänään saatiin tasan yksi lasku naulattua mahtavasti ja tässä on sitten lopputulos. Korkeimmalla pallilla ollaan taas ja aika jäätävä fiilis: tupla-maailmanmestaruus Kanadasta. Ei voisi paljon parempi fiilis olla, Suur-Hamari päivitteli.

Matti Suur-Hamari kilpailee alaraaja-amputoitujen sarjassa. Vuonna 2009 hän loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa niillä seurauksilla, että häneltä jouduttiin amputoimaan jalka polvesta alaspäin.

Tulokset:

1) Matti Suur-Hamari, 1:07.82

2) Owen Pick, Iso-Britannia, 1:08.23

3) Gurimu Narita, Japani, 1:08.40

Lähteet: Lumilautaliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat