Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Täydellinen murha

Laukkanen lähtee sekaviestiin "hallitsevan maailmanmestarin" asenteella

Suomi lähtee torstain ampumahiihdon MM-sekaviestiin samalla joukkueella, jolla se voitti rulla-ampumahiihdon maailmanmestaruuden kesällä.

ampumahiihto
Mari Laukkanen
Mari LaukkanenTomi Hänninen

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen on valmis huomenna torstaina Itävallan Hochfilzenissä alkaviin MM-kisoihin. Laukkasen urakka alkaa heti avauspäivänä sekaviestillä.

- Valmiina ollaan. Tätä varten ollaan koko kausi valmistauduttu, Laukkanen kommentoi.

Laukkaselle tuleva viikonloppu on työntäyteinen. Perjantaina hän osallistuu naisten 7,5 kilometrin pikamatkalle ja sunnuntaina naisten kympin takaa-ajoon.

- Tämä ensimmäinen viikko on minulle se tärkein, eli nämä kolme ensimmäistä kisaa. Täysi panostus on niihin, että toivottavasti saadaan kaikki irti paukuista.

Suomen joukkue voitti sekaviestikultaa viime elokuussa Viron Otepäässä järjestetyissä rulla-ampumahiihdon MM-kisoissa. Laukkasen lisäksi Suomen joukkueessa rullasivat Kaisa Mäkäräinen, Tuomas Grönman ja Olli Hiidensalo, jotka kaikki lähtevät myös torstain kisaan Itävallassa.

- Hallitsevana maailmanmestarina lähdetään kisaan, Laukkanen naurahtaa.

- Mutta saattaa olla aika tiukassa. Potentiaalia on varmasti paljon parempaan, mitä Östersundin 13. sija. Sitä lähdetään parantamaan, ja jopa sinne kahdeksan joukkoon.

Laukkanen viittaa tämän kauden maailmancupin avaukseen Ruotsin Östersundissa marraskuun lopussa. Vuosi sitten Norjan Holmenkollenin MM-kisoissa Suomen joukkue oli 18. samoilla hiihtäjillä.

Ampumahiihdon MM-kisojen sekaviesti nähdään TV2:ssa torstaina kello 15.30.

Leo Jaakkonen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat