Iskeekö Mika Poutalaan olympiakirous?

"Toivottavasti" Mika Poutala ei voita MM-kultaa 500 metrillä eikä 1000 metrillä, sillä silloin iskee olympiakirous.

pikaluistelu
Urheilujuttuja: Mika Poutala ennen 500 metrin kilpailua
Urheilujuttuja: Mika Poutala ennen 500 metrin kilpailua

Jos Mika Poutala mielii näillä matkoilla olympiavoittajaksi 2018, niin on parempi olla voittamatta Koreassa MM-kultaa 500 tai 1000 metrillä, sillä näiden matkojen hallitsevaa maailmanmestaria vainoaa olympiakirous.

Mikä ihmeen olympiakirous?

Tilastonikkarit laativat mitä ihmeellisimpiä tilastoja. Yksi tilasto kertoo, että 500m, 1000m ja 1500m hallitseva maailmamestari ei koskaan voittanut mestaruusvuotta seuranneissa olympialaisissa kultamitalia. Tuon tilaston mukaan Mika Poutala voi haudata olympiakultahaaveensa, jos hän viikonvaihteessa yltää maailmanmestariksi joko 500 tai 1000 metrillä.

Viime vuonna Poutala jäi 500 metrillä 0,006 sekunnin päähän mitalista.

Poutala tuskin piittaa moisista tilastoista. Tottakai arvokisoihin lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia ja niin tekee varmasti myös Mika Poutala. Viime vuonna Poutala jäi 500 metrillä harmittavasti 0,006 sekunnin eli kuuden tuhannesosan päähän uransa ensimmäisestä arvokisamitalista. Tämä oli jo Poutalan neljäs neljäs sija MM-kisoissa.

Matkakohtaiset MM-kisat ovat samalla Gangneungissa Koreassa 2018 pidettävien talvikisojen esi-kisat. Olympiahalli on sama, jossa tässä viikonvaiheessa luistellaan matkakohtaisista maailmanmestaruuksista. Ylimääräisen jännitysmomentin 500 metrin kilpailuun tuo se, että maailmanmestaruus ratkaistaan vain yhden luistelun perusteella eikä kuten aiemmin kahden luistelun yhteisajan perusteella. Samalla säännöllä luistellaan ensi vuonna Korean talvikisoissa.

Uudistus ei välttämättä ole huono. Vuonna 2010 Vancouverin talvikisoissa Poutala johti 500 metrin kilpailua ensimmäisen luistelun jälkeen. Jos yhden luistelun sääntö olisi ollut voimassa Vancouverissa Poutala olisi voittanut olympiakultaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat