Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mitä ihmettä? Keniallakin joukkue alppihiihdon MM-kisoissa

Sabrina Simader kerää MM-kisoissa jopa suuremman huomion kuin mitalistit.

urheilu
Sabrina Simader kuvassa
Sabrina Simader.Jere Nurminen / Yle Urheilu

*ST.MORITZ. *18-vuotiaasta Sabrina Simaderista tuli St. Moritzissa ensimmäinen kenialaislaskija, joka on osallistunut alppihiihdon MM-kisoihin. Simader laski sijalle 39 supersuurpujottelussa - hän osallistuu vielä suurpujotteluun ja pujotteluun.

Simader muutti äitinsä kanssa Itävaltaan ollessaan kolme vuotta. Hänen isäpuolensa piti hiihtohissiä ja pian myös Sabrina alkoi laskea.

- En ollut koskaan nähnyt lunta ja minulla oli kylmä. Aluksi alppihiihto ei ollut lainkaan minun lajini, iloinen Simader kertoo Yle Urheilulle.

Median kiinnostus kenialaislaskijaa kohtaan on ollut valtavaa. Simader on antanut MM-kisoissa jo kymmeniä haastatteluja eri mediayhtiöille. Yle Urheilun haastattelusta Simader kiiruhti jo seuraavaan tapaamiseen.

- Meidän on ollut pakko laatia aikataulu, koska kiinnostus on räjähtänyt käsiin. Hän antaa enemmän haastatteluja kuin mitalistit. Harjoituspäivä on nyt ohi, mutta muut työt Sabrinalla jatkuvat, sanoo joukkueen avuksi kisoihin rientänyt Armin Kolb.

Simaderilla on toistaiseksi kokemusta maailmancupista vain yhden kisan verran. Alla on kuitenkin hyviä sijoituksia pienemmistä FIS- kisoista ja voittoja junioritasolta. Valmennuksesta vastaa kokenut Christian Reif, joka on valmentanut mm. Venäjän pujotteluspesialistia Alexander Khorosilovia.

- Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä. Pitää edetä askel kerrallaan. Uskon, että 3-4 vuoden päästä Sabrina pystyy vakiinnuttamaan paikkansa maailmancupissa 30 joukossa, Reif sanoo.

- Haluan inspiroida nuoria aloittamaan urheilun ja alppihiihdon. Myös kenialaisia. Haluan olla ensimmäinen tummaihoinen laskija, joka yltää huipputasolle maailmancupissa, kertoo Simader päättäväisesti.

Suosittelemme

Tuoreimmat