Golden State -laituri teki NBA-historiaa: tripla-tupla vain neljällä pisteellä

Draymond Green kirjasi perjantaina NBA-ottelussa 12 levypalloa, 10 koriin johtanutta syöttöä ja 10 riistoa – sekä vain neljä pistettä!

urheilu
Golden Staten Stephen Curry ja Draymond Green.
Neljättä kautta NBA:ssa pelaava ja raivokkaasti puolustava Draymond Green on noussut Golden State -fanien suosikiksi.AOP

Koripalloliiga NBA:n voimajoukkue Golden State haki perjantain kierroksella voiton Memphisin vaikeasta kotiluolasta pistein 122-107. Sanfriscolaisjoukkueen superkolmikosta Klay Thompson pussitti 36 pistettä, Kevin Durant 24 ja Stephen Curry 18, mutta ottelun hahmona juhlittiin Draymond Greeniä.

Pienen laitahyökkääjän paikkaa pelaava Green kirjasi ottelussa erittäin harvinaisen tripla-tuplan: hän saavutti kaksinumeroiset luvut levypalloissa (12), koriin johtaneissa syötöissä (10) ja pallonriistoissa (10). Vain neljä pistettä ottelussa heittäneen Greenin teko oli historiallinen, sillä koskaan ennen ei NBA-pelaaja ole kirjannut tripla-tuplaa ilman koripisteitä.

Riistolukema oli lisäksi Golden Staten seuraennätys. Kahdesti NBA:n vuoden parhaan puolustajan valinnassa toiseksi yltänyt Green oli myös lähellä rikkoa liigan ottelukohtaisen riistoennätyksen, joka on 11.

- En tiennyt edes olevani niin lähellä tripla-tuplaa. Yritän pelata joka pelin täysillä ja vaikuttaa kentän molemmissa päissä. Mutta totta kai tätä pitää osata arvostaa, Green jutteli ottelun jälkeen ESPN:n haastattelussa.

Greenin pistekeskiarvo NBA:ssa on 12,6, mutta tämän kauden otteluissa hän on yltänyt uransa parhaaseen 15,4:een pisteeseen ottelua kohden. Jos Green olisi tehnyt perjantain pelissä kuusi pistettä enemmän, olisi hänestä tullut vasta historian viides neloistuplan NBA:ssa saavuttanut pelaaja. Aiemmin neloistuplaan ovat yltäneet NBA-suuruudet Nate Thurmond (vuonna 1974), Alvin Robertson (1986), Hakeem Olajuwon (1990) ja David Robinson (1994).

Lähteet: ESPN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat