Video: Mihin Mäkäräisen kohtalokas hutilaukaus karkasi?

Suomen ampumahiihtojoukkueen ammuntavalmentaja Asko Nuutinen havainnollistaa, mihin Kaisa Mäkäräisen hutilaukaus karkasi MM-kisojen takaa-ajossa. Katso video kuvaa klikkaamalla.

Ampumahiihdon MM: Mihin Mäkäräisen kohtalokas laukaus karkasi
Ampumahiihdon MM: Mihin Mäkäräisen kohtalokas laukaus karkasi

Viimeisen ammunnan ohilaukaus murensi Kaisa Mäkäräisen mitalihaaveet ampumahiihdon MM-kisojen naisten takaa-ajossa. Suomen ampumahiihtojoukkueen ammuntavalmentaja Asko Nuutinen arvioi, että Mäkäräinen ampui hutilaukauksestaan huolimatta kovalla tasolla.

- Kaisan ammunta oli tänään erittäin hyvää. Tuollainen yksi ohilaukaus kuuluu tähän lajiin. Ohilaukaushan oli ihan reilu enkä näe siihen mitään yksittäistä syytä. Tällaisia vain tulee, Nuutinen totesi Yle Urheilulle.

Mäkäräisen MM-kisat jatkuvat keskiviikkona naisten 15 km:n taistolla. 15 km:n matkalla puhtaat ammunnat ovat yhä tärkeämpiä, koska jokaisesta hudista urheilijalle rapsahtaa yksi sakkominuutti. Nuutinen on vakuuttunut, että Mäkäräinen säilyttää hyvän ammuntatasonsa.

- En usko, että Kaisalla on siinä minkäänlaisia vaikeuksia. Kun Kaisa saa onnistumisia, niin onnistumiset poikivat uusia onnistumisia, Nuutinen mietti.