Suora

  • Urheiluruutu

Rafael Nadalin ja Toni Nadalin yhteistyö päättyy

Toni Nadal lopettaa Rafael Nadalin valmentamisen tämän kauden jälkeen

urheilu
Rafael Nadal heittää pallon ilmaan.
Rafael Nadalin valmennuskuviot muuttuvat. EPA

Espanjalaisen tennistähden Rafael Nadalin valmennuskuviot muuttuvat, kun Toni Nadal lopettaa Rafaelin valmentamisen tämän kauden jälkeen. Toni Nadal on valmentanut Rafael Nadalia pikkunaskalista lähtien.

Setänsä valmennuksessa Rafael Nadal kipusi maailmanlistan ykköseksi ja on voittanut 14 Grand Slam -turnausta. Suuren yleisön tietoisuuteen Rafael Nadal ponkaisi vuonna 2005, jolloin hän voitti ensikertalaisena Ranskan avoimet. Toni Nadal teki päätöksensä veljenpoikansa valmentamisen lopettamisesta pian Australian avointen jälkeen.

- Minulla on jo pitempään ollut sellainen tunne, että olen ollut Rafan taustajoukoissa enemmän sivustakatsoja kuin päävastuullinen valmentaja, Toni Nadal avautui Italian Tennis -lehden haastattelussa.

Kokonaan valmentamista 55-vuotias Toni Nadal ei ole lopettamassa, vaan aikoo jatkossa keskittyä nousevien lahjakkuuksien valmentamiseen lokakuussa avatussa Rafael Nadalin nimeä kantavassa tennisakatemiassa Mallorcalla.

- Yhteistyömme on kaikki nämä vuodet ollut saumatonta ja ongelmatonta. Mitään keskinäisiä riitoja ei ole ollut eikä siitä ole kyse nytkään. Olen vain tuntenut, ettei minulla ole enää samanlaista vaikutusvaltaa Rafan asioihin. Manageri Carlos Moya ja Rafan isä ovat viime aikoina tehneet Rafaa koskevia päätöksiä enemmän kuin minä, joten katson paremmaksi vetäytyä sivuun, Toni Nadal sanoo.

Entinen maailmanlistan ykköspelaaja Carlos Moya tuli mukaan Rafael Nadalin taustaryhmään tällä kaudella ja pyrkii auttamaan Rafael Nadalia kipuamaan takaisin ATP-listan kärkeen muutaman loukkaantumisten sävyttämän kauden jälkeen.

Nadalin edellisestä Grand Slam -turnausvoitosta on vierähtänyt pian kolme vuotta. Espanjalainen voitti yhdeksännen kerran Ranskan avoimet vuonna 2014. Tämän vuoden Australian avoimissa Nadal hävisi loppuottelussa Sveitsin Roger Federerille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat