1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Onko keskiviikko Mäkäräisen suuri päivä? - "Samassa vireessä kuin tammikuussa"

Kaisa Mäkäräinen uskoo olevansa yhtä kovassa vireessä kuin tammikuun huippukisoissaan, vaikka ei ole päässytkään vielä mitalien makuun ampumahiihdon MM-kisoissa Hochfilzenissä.

Kaisa Mäkäräisen MM-taistot jatkuvat keskiviikkona. Kuva: AOP

Kaisa Mäkäräinen ei ole päässyt ampumahiihdon MM-kisoissa ainakaan vielä yhtä kovalle tasolle kuin maailmancupin osakilpailuissa tammikuussa. Mäkäräinen oli vakuuttavassa vireessä Saksan Ruhpoldingissa, jossa suomalainen juhli voittoja pikakilpailussa ja takaa-ajossa.

Hochfilzenin MM-kisoissa Mäkäräinen jäi 12:nneksi pikakilpailussa ja saavutti takaa-ajossa seitsemännen sijan.

- Takaa-ajossa yhdellä sakkokierroksella noustaan yleensä paljon korkeammalle kuin mitä onnistuin eilen (sunnuntaina) nousemaan. Kilpailu on täällä ihan äärettömän kovaa eikä suoritukseni riittänyt parempaan.

Mäkäräinen uskoo olevansa yhä samassa vireessä kuin tammikuussa, vaikka MM-kisat eivät ole alkaneet parhaalla mahdollisella tavalla. 

- Kisapaikat, kelit ja radat vaihtuvat, niin sitä ei saa aina ihan samalla tavalla ulos itsestään. Tammikuuhun osui minulle hyviä kisapaikkoja, ja onhan tämä Hochfilzenkin ollut minulle monet kerrat hyvä paikka. Toisaalta tänne on osunut vaikeitakin kilpailuja. Toivotaan, että vaikeat kilpailuni olisivat tältä vuodelta jo takana ja edessä parempia kilpailuja.

Mäkäräisen seuraava MM-startti on keskiviikon normaalimatka.

- Normaalimatkan kilpailuni eivät ole kulkeneet tällä kaudella samalla tavalla kuin muutama vuosi sitten. Yleensä on tuntunut siltä, että joku kisamuoto kulkee muita paremmin, mutta kaikki on niin paljon kiinni päivästäkin ja muiden urheilijoiden onnistumisista.

Hyväkään ammunta ei riittänyt mitaleille

MM-kisojen viimeiset henkilökohtaiset mitalit ovat jaossa tulevan sunnuntain yhteislähtökilpailuissa.

- Yhteislähtö on erityyppinen kilpailu, koska siinä kierretään sakkokierroksia eikä ohilaukauksista tule sakkominuutteja, Mäkäräinen muistutti.

Mäkäräinen ampui vain yhden ohilaukauksen sunnuntain takaa-ajossa, mutta hyväkään ammunta ei riittänyt mitaleille saakka.

- Pystypaikan ammuntani olivat todella vaikeita ja siksi myös hitaita. Ammuntanopeudessani olisi paljon parannettavaa, mutta kun tilanne oli fyysisesti sellainen kuin se eilen oli, niin eihän sitä viitsi seinille laukoa. Täytyy yrittää taistella jokaisella laukauksella. Eilen yhdeksän laukausta osui pystystä ja yksi meni ohi, Mäkäräinen mietti.

Mäkäräinen saa nyt vetää vähän henkeä ennen keskiviikon koitostaan.

- Kävin tänään lenkillä hiihtämässä perinteistä ja tiistaina jatkan valmistautumistani ihan normaalilla tavalla. Teen tiistaiaamuna vapaan hiihtoharjoituksen ja ammun muutaman sarjan, mutta en kuitenkaan kovinkaan paljon, Mäkäräinen kertoi.

Ampumahiihdon MM-kisojen naisten 15 km:n taisto keskiviikkona TV2:ssa kello 15.20 ja Yle Puheen taajuuksilla kello 15.25.