1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Video: Mäkäräinen kuuluu Dahlmeierin haastajiin

Kaisa Mäkäräinen kuuluu saksalaisen Laura Dahlmeierin haastajiin ampumahiihdon MM-kisojen naisten 15 km:llä. Katso ennakkovideo kuvaa klikkaamalla!

Ampumahiihdon MM: Miten Mäkäräiselle käy 15 km:n taistossa?
Ampumahiihdon MM: Miten Mäkäräiselle käy 15 km:n taistossa?

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat keskiviikkona jännittävällä naisten 15 km:n koitoksella Itävallan Hochfilzenissä. Pääseekö Kaisa Mäkäräinen juhlimaan kisojen ensimmäistä mitaliaan?

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka painottaa puhtaan ammunnan merkitystä.

- Ammunta korostuu, koska jokaisesta ohilaukauksesta tulee aina sakkominuutti. Esimerkiksi ranskalainen Martin Fourcade osaa ampua nopeasti, mutta ampuu yleensä rauhallisella rytmillä ja varman päälle normaalimatkan kilpailuissa, Perunka totesi.

Mäkäräinen oli hyvässä ammuntavireessä jo takaa-ajossa, vaikka taipui seitsemännelle sijalle.

- Toki Kaisa sai siitä itseluottamusta. Mutta Kaisakin on käynyt niin monta kertaa tuolla ampumapenkalla, että tietää jo tuulet ja pääsee sillä tavalla lähtemään ihan varmalla mielellä kohti keskiviikkoa, Perunka jatkoi.

Saksalainen Laura Dahlmeier on monien papereissa ykkössuosikki normaalimatkan maailmanmestariksi. Myös Paavo Puurunen on samoilla linjoilla.

- Mutta onhan siellä monta muutakin suosikkia. MM-kulta ei varmasti tule ilmaiseksi edes Dahlmeierille, Puurunen painotti.

**Ampumahiihdon MM-kisojen naisten 15 km:n taisto keskiviikkona TV2:ssa kello 15.20 ja Yle Puheen taajuuksilla kello 15.25. **