Suora

  • Urheiluruutu

Jokereilla pudotuspelipaikka omissa käsissä: "Olemme eläneet pudotuspeliaikaa jo useamman viikon"

Jokerit jatkoi voitokasta kulkuaan ja nappasi elintärkeän voiton runkosarjan toiseksi viimeisestä ottelustaan. Neftehimik Nizhnekamsk taipui helsinkiläisten käsittelyssä jatkoajan jälkeen 3-2.

KHL
Topi Jaakola, Jokerit #6
Topi Jaakolalle jäi tiistain ottelusta ristiriitainen maku.Tomi Hänninen

Jokerit oli kiinni täydessä pistepotissa aina ottelun toiseksi viimeiselle minuutille. Väkevän ottelun pelannut Marko Anttila taklasi sääntöjenvastaisesti kanadalaispuolustaja Geoffrey Kinradea hyökkäysalueella ja Neftehimik pääsi rokottamaan 2–2-tasoituksen vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Siirretyn rangaistuksen aikana tehdystä maalista vastasi vieraiden vaarallinen ykköskenttä ja ruotsalaislaituri Richard Gynge.

Jokerien Mika Niemi oli ratkaista ottelun jo varsinaisella peliajalla, mutta päätössekuntien laukaus ei Andrei Karejevia yllättänyt. Niemi korjasi erheensä jatkoajalla viimeistelemällä isäntien 3–2-voittomaalin.

- Ristiriitainen maku jäi tästä ottelusta. Oltiin pelissä hyvin läsnä. Suhteellisen jämäköiden otteiden jälkeen vastustaja sai tasoituksen vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Johtoasemassa pelaaminen ja pelin paketoiminen on ollut meille haaste koko kauden. Emme kuitenkaan lamaantuneet siitä, vaan saimme otettua tärkeät kaksi pistettä, tiivisti Topi Jaakola

Jokerit on voiton myötä kiinni läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pudotuspeliviivan alapuolella majaileva Sotshi hävisi ottelunsa TsSKA Moskovan vieraana ja piste-ero Jokereihin venähti viiteen pisteeseen.

- Olemme eläneet meidän pudotuspeliaikaa jo useamman viikon. Tiedostamme tilanteen ja sen, että tarvitsemme pisteitä. Lähestymisemme asiaan on ollut sellainen, että haluamme löytää hyvä suorittamisen oman peliimme. Tällöin todennäköisyydet ovat meidän puolellamme, Jaakola jatkoi.

"Lintu lensi pesään"

Jokereiden osumista varsinaisella peliajalla vastasivat Tommi Huhtala ja Jaakola. 33-vuotias Jaakola katkaisi ylivoimaosumallaan lähes viisi kuukautta kestäneen maalittoman jaksonsa.

- Kiitettävästi olen saanut pelata ylivoimaa. Ylivoimaan liittyy aina tulosvastuu. Kiva oli nähdä kiekon menevän maaliin. Lintu lensi pesään, Jaakola muotoili.

Jokerit koki ikävän takaiskun toisessa erässä, kun Joey Hishon loukkaantui laitataklauksen yhteydessä. Loukkaantumisesta toipunut Antti Pihlström viiletti puolestaan reilun kuukauden tauon jälkeen mukana tositoimissa.

- Nyt on ensimmäinen peli alla loukkaantumisen jälkeen. Seuraava peli on helpompi. Olin pitkään poissa, joten peli oli vielä hieman hakemista, kolmosketjussa Anttilan ja Frank Gymerin kanssa pelannut Pihlström pohdiskeli.

Neljä peräkkäistä voittoa ottanut Jokerit kohtaa torstaina runkosarjan päätösottelussaan Ak Bars Kazanin. Viiden pisteen päässä kärkkyvällä Sotshilla on jäljellä vielä kaksi ottelua. Olympiakaupungin kiekkoylpeys kohtaa vierasotteluissaan torstaina suurseura Pietarin SKA:n ja lauantaina Severstal Tsherepovetsin.

- Tässä vaiheessa kaikki joukkueet ovat hankalia vastustajia. Kazan taitaa olla varmistanut jo runkosarjan sijoituksensa. Kahta voittoa lähdimme hakemaan tästä viikosta. Toinen voitto vielä ja sitten olemme playoffs-paikan ansainneet. Muuta ei voi ajatella, Pihlström päätti.

Aaro Linnalaakso

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat