1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. ampumahiihto

Jännitys säilyy loppuun saakka naisten normaalimatkalla – lue kisaennakko

Tähdet valitsivat viimeisen lähtöryhmän, joten jännitys säilyy naisten 15 kilometrin kilpailussa loppuun saakka ampumahiihdon MM-kisoissa Itävallassa. Yle Urheilun asiantuntijat Sanna-Leena Perunka ja Paavo Puurunen pohtivat lähtökohtia keskiviikon kisaan.

Gabriela Koukalova (vas.) ampuu kolmosryhmässä. Kolmikko Daria Domratsheva, Kaisa Mäkäräinen ja Laura Dahlmeier nähdään puolestaan 15 kilometrin kilpailussa viimeisessä ryhmässä. Kuva: AOP

51. Gabriela Koukalova, 83. Kaisa Mäkäräinen, 91. Darja Domratsheva, 93. Laura Dahlmeier. Siinä on muutamia poimintoja keskiviikkona kilpailtavan naisten 15 kilometrin kilpailun lähtöluettelosta. Maailmancupin parhaimmisto saa valita oman lähtöryhmänsä.

- Jännä, että nelosryhmässä on suurin osa ennakkosuosikeista. Koukalova on ainoa suosikki kolmosryhmässä. Hyvä ampuja, itävaltalainen Lisa Hauser valitsi toki ensimmäisen ryhmän. Ykkösessä kisaa myös Anais Bescond, mutta hän ei päässyt ryhmäänsä valitsemaan. Yleensä kovimmat ovat ensimmäisessä tai toisessa ryhmässä, Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen analysoi.

- Tähän mennessä näissä kisoissa ei ole ollut hyötyä jättäytyä viimeiseen ryhmään, mutta ei toki haittaakaan. Keli ei ole ehtinyt muuttua aikaisempina kisapäivinä nopeammaksi viimeiselle lähtöryhmälle. Kaisa ei tykkää pehmeästä urasta, mutta nyt on valinnut kuitenkin nelosryhmän. Täällä ladun pintaan tulee vain pari senttiä pehmyttä lunta nousuihin, mutta sillä ei ole merkitystä, Puurunen kävi läpi olosuhteita ja ryhmävalintoja. 

Pikakilpailussa naiset hiihtivät 7,5 kilometriä ja takaa-ajossa 10 kilometriä. Normaalikilpailussa matkaa on taivallettavana enemmän, 15 kilometriä.

- Vähän matka pitenee ja siinä tulee vähän lisää kuokkanousua eli jyrkkää kovempaa nousua. Se on Mäkäräiselle etu. Nyt on jo kolmessa kisassa tultu loivan ylämäen jälkeen ampumapaikalle. Nyt pitäisi olla tiedossa, että millä vauhdilla penkalle pitää tulla, jotta laikat varsinkin pystypaikalla kaatuvat. Sen lisäksi pitäisi olla jo tiedossa, että mihin mahdolliset tuulenvireet vievät osumia, jos ovat viedäkseen, asiantuntija Sanna-Leena Perunka pohti.

Naisten 15 km, poimintoja lähtöjärjestyksestä:

 1. Mari Laukkanen
 1. Lisa Hauser, AUT
 1. Anais Bescond, FRA
 1. Gabriela Koukalova, CZE
 1. Sanna Markkanen
 1. Marie Dorie Habert, FRA
 1. Dorothea Wierer, ITA
 1. Kaisa Mäkäräinen
 1. Darja Domratsheva, BLR
 1. Anais Chevalier, FRA
 1. Laura Dahlmeier, GER

Lähetys naisten 15 kilometrin kilpailusta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 15.10 ja Yle Puheessa klo 15.25.