Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Turkki kilpailemaan Suomen kanssa jalkapallon arvokisoista

Vaikka Turkki voikin urheiluministerinsä mukaan järjestää minkä vain kansainvälisen urheilutapahtuman, pidetään epävakaata poliittista tilannetta heikkoutena.

Euroopan jalkapalloliitto
Turkkilaisfanit soihdut jalkapallon EM-kisat soihtu katsomo
Turkkilaisfaneja viime vuoden EM-kisojen katsomossa Nizzassa.EPA

Hävittyään kilvan jalkapallon EURO 2016 -turnauksesta Ranskalle vain yhden äänen erolla, vahvisti Turkin jalkapalloliitto ja maan urheiluministeri Akif Catagay Kilic hakevansa 2024 arvokisoja.

Turkki haki myös vuoden 2020 turnausta, mutta Euroopan jalkapalloliitto UEFA päätti hajauttaa kisat. Turnaus pelataan kaikkiaan kolmessatoista eri maassa ja finaali Lontoon maineikkaalla Wembley-stadionilla.

Ainakin Saksa on ilmoittanut hakevansa EURO 2024 -turnausta itselleen. Kokenut isäntä on järjestänyt jalkapallon EM-turnauksen 1988 ja MM-kisat 1974 sekä 2006. Saksa antaa Lontoon toimia finaalinäyttämönä neljää vuotta aikaisemmin, jotta UEFA suhtautuisi mahdollisimman myötämielisesti sen hakemukseen.

Myös Suomi on ilmoittanut kiinnostuksensa kisoja kohtaan. Edellinen hakemus yhdessä Norjan, Ruotsin ja Tanskan kanssa ei tuottanut tulosta, vaan arvoturnaus myönnettiin Itävallalle ja Sveitsille. Sama nelikko on päättänyt hakea otteluiden järjestämisvastuuta joko 2024 tai 2028 turnauksessa, jolloin mukana oheistapahtumien järjestelyissä olisivat myös Islanti ja Färsaaret. Ruotsilla on kokemusta kaksien arvokisojen verran, kun vuosien 1958 ja 1992 turnaukset pelattiin naapurimaassa. Tanska puolestaan on mukana 2020 kisaisäntien joukossa.

Alankomaat, sekä Viro ja Venäjä yhdessä pohtivat vielä jättävätkö hakemustaan EURO 2024 -turnauksesta.

UEFA:n lopullinen päätös kisaisännästä saadaan syyskuussa 2018.

Juttua korjattu kello 19.20: Ruotsilla on isäntäkokemusta kaksista arvokisoista, ei yksistä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat