1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Jättiyllätykseen venynyt Laukkanen: "Jäi kymmenen sekunnin päähän, että saisi jonkun muiston tästä"

Mari Laukkanen sijoittui neljänneksi ampumahiihdon MM-kisojen normaalimatkalla Itävallan Hochfilzenissa.

Mari Laukkanen kuvassa

Mari Laukkanen sai jännittää tovin jos toisenkin sijoituksensa varmistumista. Laukkanen piti pitkään kärkipaikkaa ja edelle ehti lopulta vain kolme naista. Laukkasen neljäs sija on ylivoimaisesti paras hänen tähän astisella urallaan MM-kisoissa.

– Ihan hyvä kisa oli. Ei tässä ihan hirveästi ehtinyt kuin vaatteet vaihtaa ja menin television ääreen katsomaan kisaa. Ajattelin, ettei suoritus riitä edes näin korkealle. Tietenkin kun näkee sen tässä, niin pitäisi olla ihan todella ylpeä ja onnellinen, mutta on myös toisenlaisia ajatuksia, Laukkanen kertoi kisan jälkeen.

Laukkanen ampui 15 kilometrin normaalimatkalla vain yhden ohilaukauksen. Kovasta hiihtovauhdista tunnettu suomalainen on usein saanut pettyä juuri ampumapaikalla, kun ohilaukaukset ovat pilanneet kisan.

– Ei se ohilaukaus sinällään harmita. Esimerkiksi ensimmäisellä pystyllä oli yksi sellainen rajalaukaus. Vähän järkytyin kun tajusin, että se osui. Tänään oli tuuri minun puolellani. Toisaalta kauden aikana on ollut niin monta tilannetta, että luoti lyö rajaan eikä laikka uppoa. Tänään kävi näin ja jäi kymmenen sekunnin päähän, että saisi jonkun muiston tästä.

Laukkasen pronssimitali jäi vain 11 sekunnin päähän. Pronssia otti Italian Alexia Runggaldier, joka ampui kisassa puhtaasti. Voiton vei Saksan Laura Dahlmeier ennen Tsekin Gabriela Koukalovaa. Laukkanen on aiemmin ollut kerran maailmancupissa palkintopallilla.

– Tämä oli minulta ihan huippu veto. Ei ollut tällaisia odotuksia alun perin, pitää olla tyytyväinen, Laukkanen hymyili.