Suora

  • Alppihiihdon MC: Schaldming, miesten pujottelun 1. lasku
  • Schladming, miesten pujottelu, 1. lasku
  • Urheiluruutu
  • Alppihiihdon MC: Schaldming, miesten pujottelun 2. lasku
  • Jalkapallon Italian cup, Inter - AC Milan
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - AC Milan
  • Urheiluruutu
  • Schladming, miesten pujottelu, 2. lasku
  • Jalkapallon Italian cup, Inter - AC Milan

Näin opetat lapsesi luistelemaan – viisi helppoa vaihetta

Talvilomat lähestyvät ja lapsen tekisi luistimille mieli? Kokosimme viisi helppoa vinkkiä, joilla opetat lapsesi luistelemaan.

Tarinat ja ilmiöt

1

luistelukoulu varusteet

Varusteet kuntoon

Kypärä päähän, rukkaset käteen ja luistimennauhat tiukalle! Lapsen luistelemaan oppimisessa varusteilla on tärkeä merkitys. Jäälle mennään oikeanlaisen kypärän kanssa, mukavissa ulkoiluvaatteissa myös jäähallissa, lisäksi luistimen nauhat sidotaan turvallisesti.

2

luistelukoulu kaatuminen

Ensin opitaan kaatumaan

Pirkkalan Pingviinien luistelukoulun ohjaaja Jarkko Mattila kehottaa rohkaisemaan pientäkin lasta itsenäiseen liikkumiseen luistimilla. Aivan pienetkin luistelijat oppivat nousemaan ylös kun ensin on opeteltu, kuinka kaadutaan turvallisesti. Tässä luistelukoulussa kehitetään tasapainoa ilman tuolia, saavia tai muuta luistelutukea - jotta tasapainoa kehitetään heti ensimmäisistä luistelukokeiluista alkaen. Ole vierellä mutta älä raahaa kainaloista!

3

luistelukoulu tasapaino

Tasapaino löytyy

Tasapaino kehittyy kaatumis- ja ylösnousuharjoituksissa. Jäällä kuuluu ähinää ja puhinaa mutta leikin varjolla ylösnouseminen sujuu huomaamatta. Muista, lapsi toimii omaan tahtiinsa!

4

luistelukoulu potku

Potkua töppöseen

Kun lapsi osaa pyllähtää jäällä ja nousta itsekseen, seuraavaksi opetellaan oikea luistelupotku. Jääleikeissä makkarat ovat mehukkaita ja pulleita, oikea luistelupotku suuntautuu sivulle. Pirkkalan Pingviinien luistelukoululaiset opettelevat ensin kahden ja sitten yhden jalan makkaraluistelua.

5

Luistelukoulu liuku

Lopuksi liukuen

Luistimiin saadaan oikealla potkulla jo vähän vauhtia - sitten onkin liukumisen vuoro. Muista oikea asento, peppu alhaalla, polvet koukussa. Liukumisen jälkeen vauhti hiipuu, jarruttamisen opettamisessa vanha kunnon aurajarrutus on helppo omaksua.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme