1

Varusteet kuntoon
Kypärä päähän, rukkaset käteen ja luistimennauhat tiukalle! Lapsen luistelemaan oppimisessa varusteilla on tärkeä merkitys. Jäälle mennään oikeanlaisen kypärän kanssa, mukavissa ulkoiluvaatteissa myös jäähallissa, lisäksi luistimen nauhat sidotaan turvallisesti.
2

Ensin opitaan kaatumaan
Pirkkalan Pingviinien luistelukoulun ohjaaja Jarkko Mattila kehottaa rohkaisemaan pientäkin lasta itsenäiseen liikkumiseen luistimilla. Aivan pienetkin luistelijat oppivat nousemaan ylös kun ensin on opeteltu, kuinka kaadutaan turvallisesti. Tässä luistelukoulussa kehitetään tasapainoa ilman tuolia, saavia tai muuta luistelutukea - jotta tasapainoa kehitetään heti ensimmäisistä luistelukokeiluista alkaen. Ole vierellä mutta älä raahaa kainaloista!
3

Tasapaino löytyy
Tasapaino kehittyy kaatumis- ja ylösnousuharjoituksissa. Jäällä kuuluu ähinää ja puhinaa mutta leikin varjolla ylösnouseminen sujuu huomaamatta. Muista, lapsi toimii omaan tahtiinsa!
4

Potkua töppöseen
Kun lapsi osaa pyllähtää jäällä ja nousta itsekseen, seuraavaksi opetellaan oikea luistelupotku. Jääleikeissä makkarat ovat mehukkaita ja pulleita, oikea luistelupotku suuntautuu sivulle. Pirkkalan Pingviinien luistelukoululaiset opettelevat ensin kahden ja sitten yhden jalan makkaraluistelua.
5

Lopuksi liukuen
Luistimiin saadaan oikealla potkulla jo vähän vauhtia - sitten onkin liukumisen vuoro. Muista oikea asento, peppu alhaalla, polvet koukussa. Liukumisen jälkeen vauhti hiipuu, jarruttamisen opettamisessa vanha kunnon aurajarrutus on helppo omaksua.