1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Suomella kova tavoite naisten viestiin MM-ampumahiihdossa: "Tavoitteena pysyä kahdeksan joukossa"

Suomen päävalmentaja Antti Leppävuori odottaa Suomen rynnivän kärkikymmenikköön naisten viestissä ampumahiihdon MM-kisoissa.

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen Kuva: Lehtikuva

**HOCHFILZEN. **Suomen naisten viestijoukkue onnistui tammikuun lopussa maailmancupissa Anterselvassa ja oli silloin kahdeksas. Sijoitus oli paras pitkään aikaan. Vuoden 2003 MM-kisoissa sinivalkoisten sijoitus oli kuudes.

Maailmancup-onnistumiseen verrattuna MM-joukkue on sama, järjestys on tosin hieman muuttunut, kun Sanna Markkanen ja Mari Laukkanen vaihtavat paikkaa. MM-viestiin Suomi lähtee järjestyksessä Laura Toivanen, Laukkanen, Markkanen, Kaisa Mäkäräinen.

Suomen päävalmentaja Antti Leppävuori odottaa Suomen venyvän jälleen kärkikymmenikköön.

- Ei se helppoa ole, mutta on se mahdollista. Kerran on siihen pystytty. Kyllä tavoitteena on kahdeksan joukossa pysyä viesteissä niin usein kuin mahdollista.

- Anterselvan kisa oli normaali suoritus tytöiltä ja sillä oltiin kahdeksansia. Jos tulee huippusuoritus, niin silloin pystytään nousemaan hieman korkeammalle. Vastaavasti, jos ei tule huippusuoritusta, niin silloin sijoitus jää siitä kahdeksannesta hieman heikommaksi, mutta ei se paljon heittele, Leppävuori arvelee.

Saksa on naisten viestin ennakkosuosikki. Se on voittanut kauden kaikki kolme naisten viestiä. Eikä saksalaisten osakkeita pudota yhtään se, että heillä on ankkurina naisten kisojen suurin tähti, kolme kultaa ja hopean Hochfilzenissä napannut Laura Dahlmeier.

Lähetys naisten viestistä alkaa TV2:lla ja Yle Areenassa klo 15.15. Yle Puheessa kisaa seurataan klo 15.40 lähtien.