1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Dahlmeier ankkuroi Saksan voittoon - Suomen naisilla vaisu päivä

Saksa voitti naisten viestin ampumahiihdon MM-kisoissa. Suomi oli 15:s.

Laura Dahlmeier ankkuroi saksan voittoon. Kuva: EPA

Saksa voitti ampumahiihdon MM-kisojen naisten viestin Hochfilzenissä. Kärkikamppailu oli tasainen, mutta Saksan ankkuri Laura Dahlmeier piti kuitenkin suhteellisen turvallisesti muut takanaan. Kultamitali oli Dahlmeierille jo kisojen neljäs. Ukraina otti hopeaa ja Ranska pronssia.

Saksan joukkueessa hiihtivät Dahlmeierin llisäksi Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt ja Franziska Hildebrand.

Suomen viesti sujui alavireisesti. Suomi oli Anterselvan maailmancupissa tammikuun lopussa kahdeksas, mutta nyt ei päästy lähseskään samanlaisiin sijoituksiin. Suomen joukkue Laura Toivanen, Mari Laukkanen, Sanna Markkanen, Kaisa Mäkäräinen oli 15:s. Suomi hävisi Saksalle viisi ja puoli minuuttia.

Toivanen selvisi yhdellä varapatruunalla, mutta Laukkanen ja Markkanen joutuivat kiertämään sakkokierroksia. Laukkanen kiersi yhden sakkokierroksen ja käytti kolme varapatruunaa. Laukkanen ei ollut palautunut kunnolla normaalimatkan kilpailusta ja hän saattaakin jättää sunnuntain yhteislähdön väliin. Markkanen joutui peräti kahdelle sakkokierrokselle ja käytti viisi varapatruunaa.

Mäkäräinen hiihti ankkuriosuuden kaukana kärjestä ja selvisi yhdellä varapatruunalla.

- Tein sen minkä pystyin. Ihan onnistunut oma suoritus. Viimeisen kieroksen sain jo passailla, kun ei ollut mahdollisuutta nostaa sijoitusta.

Sunnuntaina Mäkäräisellä on vielä yksi mahdollisuus mitaliin yhteislähdössä.

- Samanlainen mitalimahdollisuus siinä on kuin kaikissa muissakin kilpailuissa. Katsotaan sitä sitten sunnuntaina, Mäkäräinen totesi.