Nuoret tekevät kovia tuloksia SM-halleissa: korkeushypyssä mestaruus 15-vuotiaalle Arttu Mattilalle

Jyväskylän SM-halleissa on vallalla nuorison kapinaliike. Vielä 15-vuotias Arttu Mattila voitti miesten korkeushypyn Suomen mestaruuden ja on ikäistensä maailman tämän kauden ykkönen hallissa.

urheilu
Arttu Mattila halli-SM 2017
Yle

Arttu Mattila hyppäsi oman halliennätyksensä 208 kolmannella yrityksellä. Tulos riitti miesten Suomen mestaruuteen Jyväskylän SM-halleissa. Toinen oli Jesse Huttunen tuloksella 206 ja kolmas Richard Östman hypäten 204.

Kyseessä oli Mattilan ensimmäinen miesten Suomen mestaruus. Miesten korkeushypyn taso oli heikoin vuosikausiin, mutta se ei vähennä Mattilan mestaruuden arvoa.

Mattilan isoveli Valtteri Mattila hyppäsi Jyväskylässä tasan 2 metriä ja oli kilpailun viides.

Maailman paras 15-vuotias korkeushyppääjä

Tällä 208-hypyllään vuonna 2001 syntynyt Arttu Mattila nousi tämän kauden alle 18-vuotiaiden maailmantilastossa jaetulle viidennelle sijalle. Maailmantilastoa johtaa Ranskan Dorian Lairi tuloksella 213, mutta hän on Mattilaa kaksi vuotta vanhempi.

Itse asiassa kaikki alle 18-vuotiaiden maailmantilastossa Mattilaa edellä olevat hyppääjät ovat häntä vanhempia, eli Mattila on ikäistensä hallitilastossa tämän hetken maailman paras hyppääjä.

Mattilaa valmentavat oma isä Olli-Pekka Mattila, jolla on seiväshyppytausta ja korkeushypyn "tekniikkaprofessori" Juha Isolehto, joka on aikoinaan itsekin hypännyt tuloksen 230 ja edusti Suomea useissa arvokisoissa.

Viime vuonna ulkoradoilla Mattila hyppäsi tuloksen 211.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat