1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräiselle MM-pronssia hurjalla loppukirillä!

Kaisa Mäkäräinen nousi mitalikantaan Hochfilzenin MM-kisojen viimeisellä matkalla. Hän otti yhteislähtökilpailussa pronssia.

Kuva: AOP

Kaisa Mäkäräinen nousi upealla viimeisellä hiihtolenkillä pronssille ampumahiihdon MM-kisojen yhteislähtökilpailussa Hochfilzenissä. Kultaa otti Laura Dahlmeier, jolla se oli jo peräti viides näissä kisoissa. Saksalainen oli kisojen ylivoimainen kuningatar. Hopeaa vei Yhdysvaltain Susan Dunklee.

Dahlmeier ja Dunklee ampuivat koko kilpailun puhtaasti. Mäkäräiselle tuli yksi ohilaukaus ensimmäisellä ampumapaikalla.

Mäkäräinen joutui ensimmäisen paikan jälkeen yhdelle sakkokierrokselle ja putosi 30 hiihtäjän joukossa jälkipäähän, kun 19 naista ampui nollat. Toiselta makuupaikalta Mäkäräinen ampui nollat ja nousi sijalle 11.

Seuraavalla hiihtolenkillä suomalainen lähestyi jälleen kärkeä ja ensimmäinen pystypaikkakin sujui puhtaasti. Sen jälkeen Mäkäräinen oli kahdeksantena puoli minuuttia kärjestä.

Viimeisellä paikalla Mäkäräinen pudotti jälleen kaikki, mutta viimeinen laukaus kesti kauan. Mäkäräinen oli seitsemäntenä, mutta eroa mitalisijaan oli vain reilut kymmenen sekuntia. Viimeisellä kierroksella Mäkäräinen jätti muun muassa Gabriela Koukalovan kuin seisomaan ja nousi pronssille.