Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

”Pärmäkoskesta ei kannata olla huolissaan” – kisaako Suomen ykkösnimi parisprintissä MM-Lahdessa?

Yle Urheilun asiantuntijan Jussi Piiraisen mukaan naisten parisprintin kokoonpanossa on tiukka miettimisen paikka valmennusjohdolla.

urheilu
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.AOP

Suomen koko kauden ykköshiihtäjä Krista Pärmäkoski jäi viimeisissä maailmancup-kisoissa ennen MM-Lahtea kauas kärjestä. Viron Otepäässä järjestetyissä kisoissa Pärmäkoski jäi esimerkiksi sunnuntaina perinteisen 10 kilometrin kisassa kuudenneksi. Eroa voittajaan, Norjan, Marit Björgeniin kertyi peräti puolisentoista minuuttia.

– En tiedä, kannattaako olla hirveästi huolissaan. Suomalaisnaiset jäivät aika lailla kautta linjan, Yle Urheilun asiantuntija Jussi Piirainen kommentoi Pärmäkosken nykyvirettä.

– Se pistää aina miettimään, oliko kaikki palikat kohdallaan. Oliko esimerkiksi väline niin hyvä kuin kärkihiihtäjillä. Sitä tietoa minulla ei tietoa. Mutta on totuttu siihen, että Suomen kärkinaiset ovat hyvin kärkitaistelussa mukana perinteisellä.

Lisäksi Pärmäkoski oli tullut Otepäähän korkean paikan valmistautumisleiriltä.

– Siinä menee muutama päivä ennen kuin sopeutuu merenpinnan tasolle ja saa siitä täyden hyödyn. Uskon, että Krista on kovassa kunnossa kisojen alkaessa, Piirainen sanoo.

Ensimmäisiä pidempiä hiihtomatkoja ovat Lahdessa lauantaina hiihdettävät yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina hiihdettävät parisprintit. Piirainen nostaisi lauantain yhdistelmäkilpailuun viikonloppuna Otepäässä upeasti hiihtäneen Johanna Matintalon.

Piiraisen mukaan parisprintin suomalaiskaksikko löytyy viisikosta: Kerttu Niskanen, Laura Mononen, Aino-Kaisa Saarinen, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski.

– Krista Pärmäkoski on ollut kaikista vahvin hiihtäjä siihen. Varmaan hänen mukana olo riippuu siitä, mitä muita matkoja hän hiihtää kisoissa, Piirainen sanoo.

Kokonaisrasituksesta riippuukin paljon parisprintin kokoonpano.

– Haluaako Krista edes hiihtää vai nähdäänkö valmennusjohdonkaan puolesta järkeväksi hiihdättää kaikkia kilpailuja. Siinä on varmasti valmentajilla tiukka paikka miettiä, kenen kannattaa hiihtää lauantaina ja kenen sunnuntaina.

Piiraisen mielestä Anne Kyllönen olisi jäämässä pois parisprintin kokoonpanosta.

– Hän ei ole näyttänyt tällä hetkellä sellaista vauhtia. Vaikea kuvitella, että hän olisi siinä joukkueessa, Piirainen sanoo.

Kaikki MM-Lahdesta kisaoppaassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat