Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Lotta Lepistö kovin tavoittein uuteen kauteen: "Jos pystyisin voittamaan jonkun kevätklassikon"

Lepistö toivoo kovia tuloksia kevätklassikoista ja tietysti maantiepyöräilyn MM-kisoista, jotka käydään syksyllä Norjan Bergenissä.

urheilu
Lotta Lepistö MM-kisoissa Qatarin Dohassa.
Lotta Lepistö Qatarin MM-kisoissa.AOP

Pyöräilijä Lotta Lepistön yksi kauden päätavoitteista on Bergenin MM-kisoissa, joissa hän yrittää kirkastaa viime kauden pronssimitalien värit. Kuntopiikkiä rakennetaan syyskuuta ajatellen, joten Lepistö ei odota kärkisijoja, kun kisakausi alkaa ensi viikonloppuna Belgiassa.

- Olen saanut harjoitella terveenä peruskuntokauden ja täällä Gironassa on ollut hyvät olosuhteet koko ajan. Olen pyrkinyt luomaan sellaisen pohjan, että se kestää Bergenin MM-kilpailuihin saakka syksyyn. Viime vuonna onnistuttiin erittäin hyvän. Pieni napsu eteenpäin nyt tavoitteena, Lepistö kertoi Suomen Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Lepistö voitti viime lokakuussa kaksi MM-pronssia Qatarin Dohassa. Tämä kausi oli tarkoitus avata pari viikkoa sitten samalla Dohan reitillä kuin MM-kilpailuissa, mutta kisa peruttiin.

- Se hieman harmitti aluksi. Kuitenkin tämä oli lopulta hyvä asia, koska viime kausi jatkui niin pitkään. Nyt oli mahdollisuus rakentaa pohjia kauemmin, Lepistö sanoi.

- Tarkoituksena olisi profiloitua kilpailijaksi, joka pystyy ajamaan hyvin yhden päivän kisoje reitillä kuin reitillä ja ratkaisemaan niitä muutenkin kuin loppukirissä. Olisin tyytyväinen, jos pystyisin voittamaan jonkun kevätklassikon.

Viikonloppuna Lepistö kilpailee Belgiassa ajettavassa Omloop Het Nieuwsblad -maantieajossa. Valmentaja Tommi Martikaisen mukaan huipputuloksia kannattaa odottaa vasta sitten, kun kevät on jo pitkällä.

- Kunto ei vielä ole samalla tasolla kuin MM-kilpailuissa, mutta parempi kuin vuosi sitten tähän aikaan. Eli perustasoa on saatu taas yksi porras ylöspäin, Martikainen kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat