Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lahden MM-hiihdot jäänee lipunmyyntitavoitteestaan: "Pari miljoonaa puuttuu vielä"

Kaikki alkaa olla valmista Lahdessa MM-hiihtoja varten. Kisa-alue on silausta vaille valmis, kun avajaisiin on pari päivää aikaa.

Hiihdon MM 2017
MM-kisapaikat ovat silausta vaille valmiit.
MM-kisapaikat ovat silausta vaille valmiit.Yle

Lahden MM-kisa-alueella käy vilske. Kuorma-autot tuovat rakennustavaraa, vapaaehtoisryhmiä opastetaan eri tehtäviin, traktorit siirtävät lavoja jalankulkijoiden tieltä ja yleisöravintolat täydentävät raaka-ainevarastojaan. Lahden MM-kisoja valmistellaan ensimmäiseen lähtölaukaukseen asti.

MM-kisojen järjestelykustannukset ovat pyöreästi 20 miljoonaa euroa, jopa sen alle. Kisojen lipunmyynti on onnistunut tähän mennessä kisajärjestäjien mukaan kohtuullisen hyvin.

- Lippuja on myyty noin 4,5 miljoonalla eurolla, eli sellainen pari miljoonaa puuttuu vielä. Sitten rupeaa näyttämään ihan hyvältä ja sitä kohti mennään. Tällä hetkellä kuhina ja kysely on tosi kova muun muassa nettisivuillamme ja somessa, toteaa Lahden MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

Leskisen mukaan lippujen täytyy mennä kaupaksi paljon myös kisojen aikana. MM-kisajärjestäjät ilmoittivat alun perin, että Lahteen tavoitellaan 250 000 maksanutta katsojaa. Siitä lipunmyyntitavoitteesta järjestäjät uskovat joutuvansa tinkimään.

- Kyllä se tulee olemaan haastava. Kävijämäärät ovat varmaankin sitä luokkaa, mutta onko lipunmyyntimäärä niin korkea, se jää nähtäväksi, laskee pääsihteeri Leskinen Yle Urheilun haastattelussa.

Stadionin kupeessa sähkösaha laulaa ja vasarat paukkuvat

Lahden kisoihin saapuu lähes 700 urheilijaa, jotka edustavat 61 eri kansallisuutta. Vapaehtoisia Lahden MM-kisojen organisaatiossa yli 2 700, heistä osa saapuu ulkomailta.

Lahden stadionin kupeessa sähkösaha laulaa ja vasarat paukkuvat.

Yksi vapaaehtoisryhmä on Lahden kaupungin nuorten palvelun vetämä projekti Reppupaja, joka työllistää paikallisia nuoria työttömiä. Yksi kisoissa työllistynyt on vasta Lahteen muuttanut Jami Färdig.

- Olemme rakentaneet noita mainosaitoja, nyt laitamme lipunmyyntikoppeihin kisaesitteet kiinni. Tämä on mielenkiintoinen projekti, hommaa riittää. Itse aion tulla katsomaan mäkikisaa, kertoo Jami Färdig.

MM-kisajärjestäjät pyrkivät tarjoamaan kaikille jotain. Tänään maanantaina viimeisteltiin Rölli-talvimaata, jossa perheen pienimmät pääsevät kokemaan oman seikkailunsa, ja tietysti syömään kisaeväitä.

- Tämä on perhekohderyhmille tehty ajanviettopaikka kisojen välillä, kun urheilusta on taukoa. Täällä on kiva viettää talvipäivää hieman erilaisessa ympäristössä, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

Lahden MM-kisojen avajaisia vietetään keskiviikkona ja kisat päättyvät 5. maaliskuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat