Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Palkintojenjako
  • Urheiluruutu
  • Sim Racing: Arctic eRX Invitational
  • Sim racing: Arctic eRX Invitational

Jokereiden leirissä kova luotto: ”Haluamme näyttää, että voimme tiputtaa heidät”

Jokerit aloittaa jääkiekon KHL:n pudotuspeliurakkansa tiistaina Moskovassa. Vastassa on kolmesti peräkkäin runkosarjan voittanut TsSKA.

KHL
Antti Pihlström, Jokerit
Antti Pihlström.AOP

Jokkereiden ja TsSKA:n välinen pudotuspelisarja alkaa tiistaina ja torstaina Moskovassa pelattavilla otteluilla. Lauantaina ja maanantaina pelataan Helsingissä.

Viime keväänä TsSKA oli todella lähellä Gagarin-pokaalin nostamista, mutta hävisi seitsemännen finaalin Metallurg Magnitogorskille. Tuolloin joukkueessa pelasi myös nykyisin Jokereita edustava hyökkääjä Antti Pihlström.

– Kun tässä tulee vuosia lisää, sitä alkaa mietti, kuinka monta näitä mahdollisuuksia enää tulee. Tappio harmitti, se oli niin lähellä. Ja sitten perään vielä hävitty MM-finaali Leijonissa, niin kyllä siinä meni kuukausia niistä toipuessa, Pihlström myönsi Jokereiden tiedotteessa.

Moskovalaisten kova urheilullinen taso on Pihlströmille tuttu. Harjoituksissa joutui kilpailemaan pelipaikasta päivästä toiseen, sillä TsSKA-valmentajan Dmitri Kvartalnovin luottamuksen voi ansaita vain tinkimättömällä työnteolla.

– Se oli henkisestikin raskasta, kun joka treenissä piti mennä täysillä, mikäli halusi pelata seuraavassa matsissa. Hiljalleen valmentajan luottamus kasvoi, ja harjoituksissa jopa puhuinkin jotain valmentajan kanssa. Roolini kasvoi koko ajan, Pihlström kuvaili.

Pihlströmin mukaan yksi Jokereiden avainteemoista pudotuspeleihin on klassisesti jäähyttömyys, joka tarkoittaa ennen kaikkea huolellisuutta omassa pelaamisessa.

– Meille vihelletään varmasti siellä herkemmin jäähyjä. Meidän pitää pelata niin, ettemme anna edes mahdollisuutta viheltää jäähyjä. Kun puolustaa maila yhdessä kädessä, esimerkiksi koukkujäähyjä ei yksinkertaisesti voi viheltää. Jäähyttömyys on tärkeää myös pelin rytmin kannalta, etteivät alivoimapelaajat kuormitu liikaa samaan aikaan, kun ylivoimapelaajat istuvat penkillä, Pihlström pohti.

Huhtala heittäytyy lyhytmuistiseksi

TsSKA on tuttu myös kolmatta kauttaan Jokereissa pelaavalle Tommi Huhtalalle, joka oli mukana myös kaksi vuotta sitten, kun moskovalaiset lähettivät Jokerit kesälomalle pudotuspelien toisella kierroksella.

– Silloin tuli 1-4 turkkiin. Hävisimme ensimmäisen pelin ihan lopussa. Siinä oli meidän iskun paikkamme, jota emme pystyneet käyttämään. Nyt haluamme näyttää, että voimme tiputtaa heidät, Huhtala sanoi.

Viime kevään pudotuspelit menivät Huhtalalta sivu suun loukkaantumisen vuoksi. Nyt Huhtalalla on allaan KHL-uransa tehokkain runkosarja pistein 15+10=25. Huhtala heittäytyy lyhytmuistiseksi, kun puhe kääntyy runkosarjaan.

– Se on mennyttä. Seuraava asia, joka merkitsee, on tiistai Moskovassa. Ei mietitä yhtään sen pidemmälle ja ollaan lyhyellä muistilla, Huhtala hymyili.

– Pirun innostunut on tunne, mutta vielä pitää malttaa, ettei mene lataus yli. Yritetään repiä kropasta kaikki irti ja nauttia samalla. Hienoja juttuja, kun päästään pleijareita pelaamaan. Keskitytään siihen, että ollaan valmiita, kun kiekko tippuu jäähän tiistaina, Huhtala sanoi.

Lähteet: Jokereiden tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat