Maalikooste: Jokereille tappio Moskovassa – tuomarien ratkaisut jättivät hampaankoloon

Helsingin Jokerien pudotuspeliavaus TsSKA Moskovan vieraana päättyi 2-4-tappioon. Jokereilta vietiin alussa selvä maali, minkä jälkeen kivikova kotijoukkue lasketteli varmaan voittoon. (Kuvalähde: Viasat)

KHL
Jokerit TsSKA 21.2.
Katso video kuvaa klikkaamalla! (Kuvalähde: Viasat)

Jokerit aloitti KHL-pudotuspelinsä tappiolla Moskovassa, kun TsSKA otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan 4-2-voitolla. Kotijoukkueen sankari oli kaksi osumaa laukonut puolustaja Bogdan Kiselevitsh.

Helsinkiläisryhmä oli saada peliin lentävän lähdön, kun kiekko oli TsSKA-maalissa alle minuutin pelin jälkeen. Huonosti sijoittunut päätuomari kuitenkin vihelsi pelin poikki liian aikaisin, ja osuma hylättiin – virheellisesti. Katso tilanne täältä.

Tämän jälkeen kovan rutiinin kotijoukkue meni pikatahtia 2-0-johtoon, kun sekä Jokerien pelaajat että valmennusjohto vaikuttivat jääneen murehtimaan tilannetta.

Tasaisessa toisessa erässä Antti Pihlström sytytti toivonkipinän, kun hän kavensi Marko Anttilan loistosyötöstä. Pian tämän jälkeen Jokerit oli päästä ylivoimalle, mutta tuomari komensi kaadetun Roope Talajankin jäähyaitioon ja Jokerien etsikkoaika kuihtui. Toisen erän lopun pitkä TsSKA-pyöritys päättyi sitten takaiskuun, kun Kiselevitshin rautainen kuti muutti lukemat 3-1:een.

Kolmannessa erässä Tommi Huhtalalla oli mahdollisuus kavennukseen kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta rangaistuslaukaus kilpistyi suoraan TsSKA-vahti Ilja Sorokinin hanskaan.

Puolustaja Ville Lajusen kova laukaus kuitenkin kavensi pelin 3-2:een kuutisen minuuttia ennen loppua. Lopun kiri jäi tekemättä, ja Vladimir Zharkov iski loppuniitin tyhjään maaliin.

Lopussa haettiin myös asetelmia seuraavaan peliin, kun tappeluita oli ympäri jäätä. Jäähyaitioissa oli parhaimmillaan yhteensä 12 pelaajaa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina Moskovassa, minkä jälkeen Helsingissä pelataan lauantaina ja maanantaina. Jatkoon etenee neljällä voitolla.

KHL:n läntinen konferenssi, 1. puolivälieräottelu

TsSKA Moskova - Jokerit 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

02.43 1-0 Kiselevitsh (Da Costa) yv
06.05 2-0 Scott (Platt, Mursak)
32.29 2-1 Pihlström (Kulda, Anttila)
37.11 3-1 Kiselevitsh (Scott)
54.07 3-2 Lajunen (Jensen)
59.24 4-2 Zharkov (Panin, Telegin) tm

Voitot 1-0 (Neljällä voitolla jatkoon)

Muut KHL-tulokset (siirryt toiseen palveluun) ja pudotuspeliparit (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat