1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

MM-kisojen avajaisissa esiintyvä jääprinsessa Kiira Korpi: Kisajännitys ei unohdu koskaan

Lahden MM-kisojen avajaisissa luisteleva Kiira Korpi tietää, millaista on jännittää ennen arvokisoja. Hän uskoo, että MM-kisoista tulee muutama mitali.

Kiira Korpi ja MM-kisojen avajaisten taiteellinen johtaja Hannu Kella keskiviikon tiedotustilaisuudessa. Kuva: Atte Penttinen / Yle

Kotikisat ovat monille suomalaishiihtäjille yksi uran tärkeimmistä kilpailuista ja paineet ovat sen mukaiset. Joukkue lähtee Lahden MM-laduille kovin tavoittein. Mitaleja pitäisi tulla yksi per päivä. Taitoluistelija Kiira Korpi muistaa omalta uraltaan, kuinka pieneksi urheilijan maailma muuttui ennen tärkeitä kilpailuja.

– Kyllähän sitä yritti elää mahdollisimman normaalisti, mutta kyllä se ainakin minulla pyöri koko ajan alitajunnassa ja tuli välillä yöuniinkin. Omalla tavallaan se oli toki myös hieno ja kutkuttava tunne ennen kisoja, kun kaikki oli vielä auki ja mahdollista, Korpi muistelee.

Korpi ei kuitenkaan tunnusta kaipaavansa kilpakentille.

– Minä olin niin kova jännittäjä, että mietin monta kertaa ennen kisoja, miksi teen tätä, kun tämä tuntuu niin hirveältä, naurahtaa Korpi.

MM-kisojen avajaislavalle taitorullaluistimissa

Kiira Korpi luistelee Lahden MM-hiihtojen avajaisissa keskiviikkona 22. helmikuuta Jääprinsessan roolin. Tavallisten taitoluistimien sijaan Korpi vetää jalkaansa taitorullaluistimet, jotka muistuttavat hänen mukaansa yllättävän paljon tavallisia luistimia.

– Siinä yritetään kovasti imitoida luistimen terää. Siinä on kolme pyörää peräkkäin ja viimeisenä piikin paikalla on sellainen muovinen tappi, jolla voi vähän ponnistaa, Korpi kuvailee.

Varsinaisia hyppyjä Korpi ei kuitenkaan lupaa, sillä tilaa on rajallisesti, eikä rullaluistimilla pääse samoihin korkeuksiin kuin tavallisilla taitoluistimilla.

Korpi uskoo suomalaisten mitalimahdollisuuksiin

Vaikka luistelu ja hiihto ovat molemmat perinteisiä talvilajeja, Korpi tunnustaa, että suksia tulee harvemmin laitettua jalkaan.

– Olen suoraan sanottuna aika huono hiihtäjä, enkä edes muista, koska olen edellisen kerran hiihtänyt. Siitä on valitettavan pitkä aika. Mutta silloin tällöin olisi kiva käydä, varsinkin keväthangilla tai järven jäällä, kun aurinko paistaa, Korpi maalailee.

Korpi valmistautuu parhaillaan työtehtäviinsä taitoluistelun MM-kisoissa, jotka luistellaan maalis-huhtikuun vaihteessa Helsingissä. Hän esiintyy kisojen avajaisissa ja toimii kisakummina. Lisäksi Korpi on kisoissa Yle Urheilun asiantuntijana. Sitä ennen on aikaa seurata suomalaisten otteita MM-hiihdoissa.

– Uskon, että suomalaiset menestyvät hyvin. Täällä on ollut sellainen tunnelma ja Suomen joukkueella hyvä fiilis. Ainakin muutama mitali on tulossa, Korpi veikkaa.

_Jutun on kirjoittanut Ylen kisaradion juontaja Sanna Pirkkalainen. _