Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaissankari Hakola äimistyi kuullessaan Venezuelan kohuhiihtäjän palkintoaikeista

Ristomatti Hakola ei ollut kuullutkaan Adrian Solanon aikeista luovuttaa hänelle tuhannen euron palkintoshekki.

Tarinat ja ilmiöt
Adrian Solano
Adrian Solano astui vielä kertaalleen median eteen Lahdessa perjantaina.Tomi Hänninen

*LAHTI. *Suuren mediahuomion Lahden MM-kisoissa saanut venezuelalainen Adrian Solano kertoi perjantaina antavansa tuhannen euron palkintoshekit sprinttihiihdon suomalaismenestyjille Ristomatti Hakolalle ja Mari Laukkaselle.

Lisäksi Solanon nimissä aiotaan avata vaateverkkokauppa, jonka MM-kisojen aikainen tuotto jaetaan yhteistyössä Hiihtoliiton kanssa suomalaisjunioreille.

Palkintoshekit jaetaan suomalaistukijoiden Solanolle keräämästä rahapotista, josta jäi yli kisamatkan järjestämisen jälkeen. Hakola sai tiedon palkintoshekistä Yle Urheilun soittaessa hänelle asiasta.

- En ole kyllä kuullut mitään. Enkä oikein osaa sanoa mitään. Ei kai siinä, aamuharjoituksista hotellille matkalla ollut Hakola äimisteli.

Uransa parhaasta suorituksesta huolimatta Hakola ei juhlistanut menestystään suuremmin. Ilta meni joukkuekavereiden kanssa spekuloidessa ja aamulla oli vuorossa paluu sorvin äärelle.

- Sellaista se on ammattiurheilu. Vuoden päästä on jo olympialaiset.

Hakola pysyy Lahden MM-kisoissa vielä sunnuntaihin asti, sillä hän on Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen takana parisprintin varamiehenä. Sen jälkeen hän palaa kotiin, ellei ihmeitä tapahdu.

- Kovia karpaaseja on edessä ja ei taida paikkaa normaalimatkoille aueta. Toki aina jos tarjotaan arvokisastarttia, niin lähden kyllä matkalle.

Todennäköisimmin Hakolan seuraava kilpailu on 8. maaliskuuta Norjan Drammenissa. Sprinttikisaa ennen lienee tonnin rahapalkintokin kilahtanut Hakolan säätiötilille, sillä tämän hetken tietojen mukaan kohuhiihtäjä Adrian Solano palaa Venezuelaan lauantaina.

Hiihdon MM-kisat jatkuvat 5. maaliskuuta asti. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Suosittelemme

Tuoreimmat