Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mestariluotsin potkut Leicesteristä tyrmistyttävät – "Hänelle pitäisi rakentaa patsaita, ei erottaa"

Leicesterin päätös erottaa mestariluotsi Claudio Ranieri on yhdistänyt useat jalkapallovaikuttajat rintamaan, jossa viesti on selvä: seuran päätös oli väärä.

Englannin Valioliiga
Claudio Ranieri
Alle vuosi sitten juhlittu sankari, nyt erotettu manageri.All Over Press

Englannin Valioliigan viime kaudella jättiyllättäjänä voittanut Leicester City antoi torstaina potkut manageri Claudio Ranierille. Hallitseva mestari on ajautunut tällä sesongilla putoamiskamppailuun ja on vain pisteen turvin viivan yläpuolella. Pisteitä 25 pelistä on kertynyt vaivaiset 21.

Italialaisluotsin potkut ovat saaneet osakseen kovaäänistä kritiikkiä. Englantilaislegenda Gary Linekerin mielestä seurajohto meni turhaan paniikkiin.

- Tämä on todella surullista ja käsittämätöntä. Se oli väärä päätös. Vuodatin kyyneleen Claudion, jalkapallon ja seurani puolesta, sanoi Leicesteristä kotoisin oleva Lineker BBC:n mukaan.

Ranierin potkujen ajankohta sai myös kritiikkiä. Joukkue ei kuitenkaan ole putoamisviivan alapuolella, ja Mestarien liigan ensimmäinen pudotuspelikierroskin alkoi mukiinmenevällä 1-2-vierastappiolla Sevillassa.

- He ovat hyvissä asemissa Mestarien liigassa. Kun miettii viime kauden ihmettä, olisi Ranieri ansainnut enemmän aikaa. Heidän pitäisi rakentaa patsaita hänelle, ei erottaa häntä, Lineker jatkoi.

56-vuotias Lineker epäilee, että potkut vaikuttavat joukkueen suosioon.

- Ranierin kaltaisen herrasmiehen potkiminen halventaa seuraa. Leicester oli todella suosittu ympäri maailmaa mestaruuden jälkeen, mutta nyt se saattaa muuttua.

"Ansaitsisi stadionin nimetyksi mukaansa"

Niin ikään suurin osa kollegoista ilmaisi tukensa Ranierille. Manchester Unitedin Jose Mourinho oli yksi heistä.

- Hän oli mies Valioliigan upeimman tarinan takana. Hän ansaitsisi seuran stadionin nimetyksi mukaansa. Potkuja on todella vaikea hyväksyä. Jalkapallo on tällä hetkellä tällaista – minutkin potkittiin mestarina Chelseasta, mutta se oli pikku juttu tähän verrattuna. Tällaiseen on vaikea löytää sanoja, vuodatti Mourinho.

Sunderlandin David Moyes oli samoilla linjoilla.

- Tämä on pettymys kaikille managereille ympäri maailman. Olen todella surullinen, mutta samalla mietin, kuinka onnekas itse olin saadessani luotsata Evertonia 11 vuoden ajan. Vain harvat saavat tilaisuuden noin pitkäjänteiseen työhön, myös ManU:ssa vaikuttanut Moyes totesi.

Ranierin korvaa väliaikaisesti apuvalmentaja Graig Shakespeare. Hän joutui ensi töikseen selittelemään medialle Ranierin potkuja.

- Joukkue oli turhautunut, mutta luotti yhä Claudioon. Mitään ongelmia pelaajiston ja valmentajien välillä ei ollut, kumosi Shakespeare huhut pelaajien kapinasta potkujen syynä.

Leicester pelaa seuraavan kerran maanantaina, kun Valioliigassa vieraaksi saapuu Liverpool.

Suosittelemme

Tuoreimmat