Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilman pelikieltoa selvinnyt Jokeri-kapteeni: "Nyt on aika tehdä likaisia maaleja"

Jokerit jatkaa KHL:n pudotuspelisarjaa TsSKA Moskovaa vastaan lauantaina, kun kamppailut siirtyvät Helsinkiin. Joukkueen kapteeni Peter Regin selvisi narripaitojen onneksi ilman pelikieltoa edellisen ottelun kyseenalaisesta taklauksestaan.

KHL
Jokerien Peter Regin
Jokerien kapteeni Peter Regin.Tomi Hänninen

Jokerit pelaa jo miltei veitsi kurkulla, kun KHL:n läntisen konferenssin puolivälieräsarja TsSKA Moskovaa vastaan siirtyy Helsinkiin. TsSKA vei molemmat kotipelinsä raastavien taisteluiden jälkeen ja johtaa sarjaa voitoin 2-0.

Lauantaina Jokerien on voitettava kotiottelunsa, sillä 0-3-tilanne olisi jo käytännössä toivoton.

- Tietysti, kun hävisimme kaksi ensimmäistä peliä vieraissa, tuli näistä kahdesta kotipelistä vieläkin isompia. Tärkein anti kahdesta ensimmäisestä pelistä oli tieto, että voimme voittaa heidät, kapteeni Peter Regin sanoi Jokerien verkkosivuilla.

Regin taklasi torstain pelin toisessa erässä TsSKA:n Vladimir Zharkovia päähän, mutta selvisi kahden minuutin rangaistuksella.

Pelikieltoakaan ei ole luvassa, vaikka yleensä KHL:ssäkin pääosumiin puututaan. Jokereista vahvistettiin perjantai-iltana Yle Urheilulle, että joukkueen kapteeni on kehissä lauantaina.

Reginin jäähy tuomittiin erikoisella tavalla estämisestä, vaikka taklaus osui päähän ja Zharkov poistui pukusuojaan. Toisaalta KHL-sääntöjen mukaan päävamman takia pukukoppiin lähtenyt pelaaja ei saisi enää palata kentälle, mutta Zharkov oli kuitenkin alustamassa jatkoajan voittomaalia.

Jokerien mahdollisuuksien kannalta tanskalaissentterin pelaaminen on joka tapauksessa elintärkeää, sillä mies on joukkueen tärkein hyökkääjä. Hän vaatii narripaidoilta röyhkeämpää maalineduspelaamista.

- Nyt on aika tehdä likaisia maaleja: heittää kiekkoa maalille ja painaa irtokiekot sisään. Hienoja maaleja ei tule kumpaankaan päähän, Regin ennakoi.

"On saatava tulos aikaan"

Runkosarjan voittanut TsSKA on kuin kone, jota on vaikea horjuttaa. Hyökkääjä Antti Pihlström kuitenkin uskoo vielä joukkueensa mahdollisuuksiin.

- Molemmat pelit ovat olleet tiukkoja. Torstaina päästiin jo tosi lähelle, ja huomenna tavoite on mennä ohi, Antti Pihlström komppasi.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja Jokerit vei molemmat ottelut nimiinsä. Vanha klisee on kuitenkin pitänyt paikkansa: pudotuspelit ovat eri maailma.

- Olemme reagoineet hyvin painetilanteisiin kauden aikana, ja nyt on jälleen sellainen hetki. On mentävä jäälle ja saatava tulos aikaan, kapteeni Regin painotti.

Kuriton jokerilauma on jatkanut pudotuspeleissä runsasta jäähyilyä. Vielä viime kaudella TsSKA:ssa pelannut Pihlström vaatii asiaan parannusta lauantaille.

- Jäähyltä on pysyttävä pois, se on ensimmäinen juttu. Ettei peli sen takia sekoaisi, että siellä istutaan noin paljon. Vastustajalla on kuitenkin hyvä ylivoima. Hirveitä muutoksia ei pidä tehdä, mutta pienet asiat ovat aika tärkeitä näissä peleissä, Pihlström sanoi.

Jokerien ja TsSKA:n kolmas kohtaaminen pelataan lauantaina kello 16 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat