Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sundby kiroili kaatumistaan, Ustjugov muisti kilpailukiellossa olevia

Sergei Ustjugov halusi muistaa MM-kultansa jälkeen myös väliaikaisessa kilpailukiellossa olevia.

urheilu
Martin Johnsrud Sundby Sergei Ustjugov Finn Hagen Krogh
Sergei Ustjugovia (kesk.) hymyilytti, Martin Johnsrud Sundbyä (vas.) ei.Tomi Hänninen

LAHTI. Martin Johnsrud Sundbytä ei juuri hymyilyttänyt kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, vaikka hän oli hetkeä aiemmin hiihtänyt yhdistelmäkisassa hopealle. Syynä oli viimeisen nousun kaatuminen, joka ratkaisi tiukan mestaruustaiston Venäjän Sergei Ustjugovia vastaan. Katso tilanne tästä.

- Se ei ollut kovin hauskaa. Taistelin maailman nopeimman hiihtäjän kanssa. Tein liikkeeni ja yritin saada parin metrin eron. Oli pakko yrittää, mutta mokasin homman, Sundby sanoi ryydittäen ilmaisuaan kirosanoilla.

- Kun näin hänen kaatuvan, yritin olla nopea. Tein kaikkeni päästäkseni ensimmäiseksi, Ustjugov puolestaan sanoi tulkin välityksellä.

Tuoreelta mestarilta kysyttiin myös McLarenin doping-raportista, jossa paljastettiin karusti venäläisurheilun valtiojohtoinen doping-järjestelmä. Osa Venäjän maajoukkueen tähdistä ei päässyt raportin takia tulleiden väliaikaisten kilpailukieltojen vuoksi MM-kisoihin.

- Tämä ei ollut mitali vain itselleen vaan koko joukkueelle. Myös niille, jotka eivät päässeet näihin kisoihin osallistumaan, Ustjugov sanoi.

MM-kisat jatkuvat Lahdessa 5. maaliskuuta asti. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat