Saarinen ja Niskanen viidenneksi parisprintissä

Norja voitti naisten parisprintin Lahdessa. Suomen Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen jäivät kilpailussa viidenneksi.

urheilu
MM-Lahti, päivän tapahtumat: Huippuhetket: Norja vei naisten parisprintin MM-kultaa
MM-Lahti, päivän tapahtumat: Huippuhetket: Norja vei naisten parisprintin MM-kultaa

Norja (Heidi Weng ja Maiken Caspersen Falla) voitti naisten parisprintin Lahden MM-hiihdoissa. Hopeaa otti Venäjä ja pronssia Yhdysvallat. Suomen kaksikko Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen oli viides.

Saarinen piti kärkipaikkaa avausosuudella, mutta lähes koko porukka tuki yhdessä vaihtoon, Suomi kolmantena. Toiseen vaihtoon tultiin edelleen nipussa. Suomi oli vaihdossa toisena Norjan jälkeen.

Kolmannella osuudella Weng lisäsi vauhtia. Joukko harventui hieman, mutta kärkiryhmässä oli edelleen seitsemän joukkuetta.

Neljännellä osuudella Falla teki nykäyksen, johon vain Ruotsin Nilsson pystyi vastaamaan. Kerttu Niskanen jäi muutaman muun kanssa noin kolmen sekunnin päähän. Saarinen otti eron vielä kiinni, mutta Venäjä lisäsi yllättäen vauhtia ja karkasi Norjan kanssa. Samalla Saarinen kompuroi ylämäessä. Venäjä ja Norja tulivat 12 sekunnin erolla vaihtoon. Suomi oli tiukasti pronssikamppailussa.

Päätösosuudella Norjan Falla oli vahvempi ja varmisti maalleen kultamitalin. Yhdysvallat ja Ruotsi pudottivat Suomen kyydistään. USA:n Jessica Diggins löi Ruotsin Stina Nilssonin loppukirikamppailussa. Niskanen toi Suomen viidentenä maaliin.

Naiset, parisprintti (p) / Finaali

  1. Norja 20.20,5 (H. Weng / M. Falla)
  2. Venäjä + 5,6 (J. Belorukova / N. Matvejeva)
  3. USA + 18,4 (S. Bjornsen / J. Diggins)
  4. Ruotsi + 18,6 (I. Ingemarsdotter / S. Nilsson)
  5. *Suomi * + 23,0 (A. Saarinen / K. Niskanen)
  6. Saksa + 29,5
  7. Sveitsi + 41,9
  8. Slovenia + 48,5
  9. Puola + 49,0
  10. Italia + 1.05,2
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat