Suora

 • Kuin savuna ilmaan

Pronssia karmean pettymyksen jälkeen - norjalainen torppasi kohti mestaruutta hiihtäneen Niskasen

Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen ottivat pronssia parisprintissä. Norjan Emil Iversen kaatui viimeisessä kaarteessa ja Niskanen kompastui norjalaiseen: katso dramaattiset loppuhetket kuvaa klikkaamalla.

urheilu
Iivo Niskanen ja Emil Iversen.

Sotshin olympiavoittajat Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen ottivat pronssia Lahden MM-hiihtojen parisprintissä dramaattisten vaiheiden jälkeen. Niskanen otti viimeisellä kierroksella hurjasti Norjaa kiinni ja oli maalialueella jo aivan Norjan kannassa. Norjan ankkuri Emil Iversen kaatui Niskasen eteen ja kaatoi myös suomalaisen. Venäjä ja Italia menivät ohi ja Suomi otti pronsia.

Jauhojärvi ja Niskanen hiihtivät eri järjestyksessä kuin Sotshissa eli Niskanen ankkurina. Norjan Johannes Kläbo lähti kovaan vauhtiin heti avausosuudella ja jätti muita. Jauhojärvi tuli vaihtoon vasta kahdeksantena viisi sekuntia kärjestä.

Niskanen nosti Suomen parempiin asemiin kuudenneksi parin sekunnin päähän kärjestä. Kolmannella osuudella Kläbo piti jälleen hurjaa vauhtia ja repi viiden sekunnin eron muihin. Jauhojärven osuudella Suomi putosi taas seitsemänneksi.

Norjan Petersonin osuudella tilanne taas tasaantui. Venäjä, Italia ja Suomi tulivat parin sekunnin päähän. Omalla viimeisellä osuudellaan Jauhojärvi onnistui hienosti ja toi Suomen toisena vaihtoon. Italia ja Venäjä olivat samassa ryhmässä.

Niskanen piti hurjaa vauhtia ankkurina ja pääsi stadionille laskettaessa aivan Norjan kantaan. Suomen kultahaaveet kaatuivat kuitenkin ikävästi.

Miehet, parisprintti (p) / Finaali

 1. Venäjä 17.40,6 (N. Krjukov / S. Ustjugov)
 2. Italia + 2,2 (D. Noeckler / F. Pellegrino)
 3. Suomi + 8,7 (S. Jauhojärvi / I. Niskanen)
 4. Norja + 18,5 (J. Kläbo / E. Iversen)
 5. USA + 23,6
 6. Kanada + 27,1
 7. Saksa + 31,0
 8. Ruotsi + 31,8
 9. Sveitsi + 1.04,8
 10. Puola + 1.15,1
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat