Suora

  • Hiihdon Ski Classics kausikooste 2019 - 2020
  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Mika Poutala luisteli MM-jäillä Suomen ennätyksen – yksi historian kovimmista ajoista

Poutala sijoittui sprinttereiden MM-kisoissa viidenneksi SE-tuloksella 136,635.

pikaluistelu
Mika Poutala
EPA

Mika Poutala luisteli Calgaryssä pikaluistelun sprinttereiden MM-kisoissa uuden 500 metrin Suomen ennätyksen. Poutala luisteli ajakseen 34,23 ja sijoittui viidenneksi yhteispistein 136,635. Pisteet ovat niin ikään uusi Suomen ennätys.

1000 metrillä Poutala luisteli 1.07,97 ja oli matkan kymmenes.

Mitali jäi Poutalalta 33 sadasosan päähän 500 metrin ajoiksi muutettuna.

- Tunteet ovat ristiriitaiset. Tasaisia luisteluita, ei mitään suurempia notkahduksia. Jälkimmäinen 500 metriä oli tietysti huippukohta tämän viikonlopun kisoista. Kokonaisuudessakin meneminen oli hyvää. Selkeästi luistelu toimii, mutta jostain syystä ei 1000 metrillä jaksa toista kierrosta nyt tarpeeksi kovaa mitaleille asti luistella, Poutala kommentoi tiedotteessa.

- Totta kai olen uudesta ennätyksestäni ja Suomen ennätyksestä 500 metrillä iloinen, se oli yksi sivutavoite tässä kilpailussa. Jälleen kerran kuitenkin aika pienellä marginaalilla ulos MM-mitaleilta. Tämä on urheilua, ei siinä voi oikein mitään sanoa. Siellä oli nyt kovempia jätkiä ja parhaat ovat nyt mitaleilla.

Maailmanmestaruuteen luisteli Hollannin Kaj Verbij. Norjan Håvard Lorentzen otti hopeaa ja Hollannin Kjeld Nuis pronssia. Naisten sprinttereiden maailmanmestariksi luisteli Japanin Nao Kodaira, joka voitti kolme kilpailua neljästä.

Entinen SE-aika 34,28 oli Poutalan omissa nimissä luisteltuna samalla Calgaryn jäällä marraskuulta 2015. Poutalan aika 34,23 on kaikkien aikojen kahdeksanneksi nopein maailmassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat