1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Tarinat ja ilmiöt

Puheen Urheiluilta: Osaammeko arvostaa valmentajien työtä?

Keskiviikon urheiluillassa pohditaan, osaammeko riittävästi arvostaa sitä työtä jota valmentajat tekevät urheilijoiden hyväksi.

Erkka Westerlund on studiovieraana Yle Puheen Urheiluillassa. Kuva: Tomi Hänninen

Juhlapuheissa muistetaan kyllä korostaa kuinka tärkeää urheilun arvostuksen nostaminen on mutta tappion hetkellä kunnioitus unohtuu. Hyvin usein juuri valmentajat saavat maksaa menestymättömyydestä potkuilla, joihin miltei aina liittyy myös julkinen mediaruoskinta.

Mitä meidän kaikkien tulisi ymmärtää hyvästä valmennuksesta, mitä kuuluu hyvään valmennussuhteeseen ja millaista on valmentaa työkseen?

Yle Puheen Urheiluillassa puhutaan keskiviikkona 1. maaliskuuta valmentamisesta ilon, innostuksen ja intohimon kautta; keinosta, joilla erinomaisuutta tavoitellaan; yrittämisestä ja sisusta, kunnioituksesta ja reilusta pelistä sekä yhdessä tekemisestä – kaikista niistä asioista, jotka ovat hyvän valmentamisen perusta.

Studiovieraana on Suomen ammattivalmentajien puheenjohtaja Erkka Westerlund ja mietteensä kertovat muun muassa Suomen Olympiakomitean valmennusosaamisen asiantuntija Kirsi Hämäläinen, Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen, HIFK:n jalkapallon Veikkausliigajoukkueen valmentaja Antti Muurinen, Kouvolan Kouvojen Korisliigajoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola sekä pitkäaikainen Olympiakomitean valmennuspäällikkö Kalevi Tuominen.

Lähetystä isännöivät Jussi Putkonen ja Jouko Vuolle.

Yle Puheen Urheiluilta keskiviikkona 1.3.2016 kello 18.03 - 20.00