Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mikael Granlund on tällä hetkellä pysäyttämätön – nousi NHL:n pistepörssin kärkikymmenikköön

Myös Patrik Laine nousee kohisten NHL:n tilastoissa.

NHL
Mikael Granlund.
Mikael Granlund.AOP

Huikeaa kautta pelaava Mikael Granlund on noussut jääkiekkoliiga NHL:n pistepörssissä jo kärkikymmenikköön. Granlund ahnehti ottelussa Winnipegiä vastaan tehot 1+2 ja nousi pörssin sijalle kymmenen.

Kauden 61 runkosarjaottelussa Minnesotan suomalaishyökkääjä on kerännyt huippupisteet 21+38=59. Plusmiinuslukemakin (+29) on NHL:n eliittiä.

Viimeisessä viidessä ottelussa Granlund on latonut viisi maalia ja neljä syöttöpistettä. Winnipeg-ottelua edellisenä iltana suomalaishyökkääjä ratkaisi kamppailun Los Angelesia vastaan nöyryyttämällä Kingsin tähtipelaajia jatkoajan soolomaalillaan.

Upeaa tulokaskautta pelaava Patrik Laine on pistepörssin sijalla 14. Laine tykitti Minnesotaa vastaan tehot 1+1. Yhteensä hän on mättänyt 56 ottelussa 31+25=56 pistettä. NHL:n maalipörssissä Laine on jaetulla kakkossijalla, edellään vain Sidney Crosby, joka on tulittanut 34 osumaa.

Laineen saavutusten arvoa nostaa se, että hän on pelannut keskimäärin viisi ottelua vähemmän kuin muut pistepörssin 20 parhaan joukossa olevat. Häntä vähemmän otteluita ovat pelanneet vain Crosby (55), Jevgeni Malkin (54) ja Nikita Kutsherov (54).

Laineen kanssa Vuoden tulokkaan tittelistä kisaava Auston Matthews on pistepörssin 18:ntena. Matthews on kerännyt 61 ottelussa tehot 31+24=55.

Perinteisesti pistepörssin kärkisijoista taistellut Aleksander Ovetshkin putosi tiistai-illan kierroksen jälkeen pistepörssin 20 parhaan joukosta. Kolmessa ottelussa peräkkäin pisteittä jäänyt venäläistähti on kerännyt kauden 62 pelissä 27+27=54 pistettä.

Katso NHL:n pistepörssin tilanne täältä (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat