Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Heikkisen valmentaja tylynä: "Matti voi hiihtää tiputukseen"

Happo-lempinimellä tunnettu Matti Heikkinen on tunnettu siitä, että "pöljänä" päivänä hän pystyy puristamaan ladulle kaikkensa.

Hiihdon MM 2017
Matti Heikkinen lauantain yhdistelmäkisassa.
Tomi Hänninen

Vuoden 2011 Oslon maailmanmestari pääsee Lahden keskiviikkoiselle 15 kilometrille kadun varjoisammalta puolelta. Suurin ennakkokohu näyttäisi tällä kertaa kohdistuvan Iivo Niskaseen ja Martin Johnsrud Sundbyhyn.

Matti Heikkisen valmentajalle Toni Roposelle asetelma sopii. Roponen tietää, että Heikkisellä on valmiudet siihen pöljään päivään.

– Matti voi hiihtää vaikka tiputukseen. Olen erittäin tyytyväinen Matin tilanteeseen. Meillä on kolme miestä, joista jokainen voi sijoittua kuuden joukkoon. Iivo on huippuiskussa, mutta Sundby on sittenkin ykkössuosikki, Roponen pohtii.

– Tänään on raaka keli ja raaka matka. Ei kannata lähteä hurjasti, eikä tarvitse välttämättä olla kärjessä puolimatkassa.

Lahdessa jatkuvat haastavat voitelukelit, sillä sää on reilusti plussan puolella. Tiistain naisten kympillä osa suomalaisista hävisi suksella kärkihiihtäjille. Se ei Toni Roposta huoleta.

– Jos tiistailta jäi jotain parannettavaa, se varmasti. Uskon, että miehillä on huippukalusto.

Matti Heikkinen on voittanut 15 kilometrin MM-kultaa ja näyttänyt muutenkin kuuluvansa hyvänä päivänä maailman terävimpään kärkeen.

– Nyt on niin kova taso, että edes huippuhiihto ei välttämättä riitä mitaliin, Toni Roponen muistuttaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat